Lees onze aanbevelingen
Stichting Garantiefonds Reisgelden Australië specialist Calamiteitenfonds Kiwi specialist

Helihike: Spectaculaire helikoptervlucht met wandeling bovenop een gletsjer

FJ_Blauwe_Lucht_Big

(prachtig uitzicht op de de ijs/sneeuw wand van de Franz Josef gletsjer)

Aan de westkust van het zuidereiland in het Westland National Park ligt de Franz Josef gletsjer. U kunt deze op verschillende manieren ontdekken, maar de meest indrukwekkende en onvergetelijke manier is door de helihike te gaan doen. Oftewel met een helikoptervlucht naar de Franz Josef gletsjer en vanaf hier gaat u een spectaculaire hike (wandeling) maken.

De reden dat we de helihike aanraden boven een wandeling met gids aan de voet van de gletsjer is omdat u bovenop de gletsjer de mooiste witte & azuurblauwe gezichten te zien krijgt. Onderaan de gletsjer ziet u veel puin & aarde in het ijs. Een natuurlijk proces omdat de gletsjer puin meeneemt van de aardbodem naar beneden maar een beeld dat veel mensen niet verwachten bij een gletsjer.

Tijdens deze drie uur durende tour door de prachtige witte ijsvelden, begint u met een helikoptervlucht die u naar de bovenkant brengt van de Franz Josef gletsjer. Vanaf hier krijgt u een adembenemend zicht over de witte ijsvelden en heeft u bij helder weer uitzicht over de Tasman Zee.

Bovenop de gletsjer wordt u begeleid door een deskundige gids en gaat u met de ijzers onder uw schoenen en een pikhouweel op pad. Uw gids zal paden vrij maken om u een geweldig zicht te geven op de mooie blauwe kleuren die de gletsjer kan weergeven, tevens gaat u ook de bijzondere wit/blauw gekleurde ijsgrotten bezoeken.Na deze fantastische ervaring wordt u weer opgehaald door de helikopter en laat u deze indrukwekkende gletsjer achter u.

FJ_Gletsjer_Heli_terugvlucht_Small FJ_Inge_IJs_Small FJ_Gletsjer_Zon_Small
(klik op de foto's voor een vergroting)

Voor deze tocht moet u goed ter been zijn maar qua fysieke inspanning is deze tocht geschikt voor alle leeftijden.

Deze complete helihike is te boeken va. € 236,- p.p.