Australië

Australië, the land Down-under, spreekt tot de verbeelding van de meeste reizigers. Het land heeft dan ook elk type reiziger iets te bieden:kosmopolitische steden, verlaten stranden, een rijk & prachtig onderwater leven, een uitgestrekte rode outback, tropische groene regenwouden en een mythische Aboriginal bevolking. De relaxte "no worries" mentaliteit van de Australiërs maakt het zeer gemakkelijk om u in het land thuis te voelen en op een ontspannen manier het land te ontdekken. Ga op "Walkabout" en lees hieronder meer over de 6 staten & de 2 territoria! Klik op de staat van uw keuze voor meer detail informatie.

Great Barrier Reef 

©Tourism Queensland

Queensland

Het kleurenpalet van tropisch groen in het noorden, outback rood in het oosten, azuur blauw voor de kust worden in deze staat gecombineerd met een bergachtig achterland. Het biedt zowel de actieve reiziger veel mogelijkheden als de reiziger die op zijn gemak wil genieten van het strand & waterleven. 

 

Uluru
©Tourism Northern Territory

Northern Territory

Deze staat heeft wellicht de hoogste concentratie van bijzondere natuurfenomenen. De bekendste in het red center zijn wellicht Uluru/Ayers Rock & Kata Tjuta/Olgas en in het noorden Kakadu National park. De staat heeft echter nog veel meer te bieden, laat u onderdompelen in de mytische Dreamtime of de typische Outback sfeer van de Red Center.

Sydney
©Tourism New South Wales

New South Wales & Australian National Territory

De bekendheid van deze staat heeft ze te danken aan de kosmopolitische metropool Sydney. Het is tevens een staat met met een prachtige kustlijn & een mooi achterland. De bergen bieden een afwisselend landschap van wijnranken, bergsporten, uitgestrekte bosgebieden en zelfs ski mogelijkheden. In het achterland van de staat vindt u de Australian Capital Territory met de nationale hoofdstad Canberra.

Twelve apostles
©Tourism Victoria

Victoria

Victoria is een van de kleinere staten maar wel gevuld met hoogtepunten: Artistiek Melbourne, de Twelve Apostles langs de prachtige Great Ocean Road , de wijnvelden van de Yarra Valley, de goudvelden & uitgestrekte bosgebieden van onder andere The Grampians & Wilsons Promontory. Naast deze bekende plaatsen zijn er echter ook nog veel onbekendere gebieden te ontdekken die samen de staat Victoria vormen. 

Eyre Highway
©SATC

South-Australia

Het zuiden van deze staat is groen en heeft een prachtige kustlijn. Voor de kust vindt u hier Kangaroo Island, bekend om zijn unieke flora en Fauna. Bij de hoofdstad ligt het mooie wijngebied Barossa Valley. Het noorden en westen van de staat heeft een echt outback karakter waar u zich nog helemaal avonturier kunt voelen.

Aboriginal Boy
©Tourism Western Australië

Western-Australia

Rust & ruimte kenmerken de grootste staat van Australië. Vergis u echter niet de natuur van deze staat is zeer spannend. Zwemmen met dolfijnen of walvishaaien, beklimmen van hoge rode pieken of zwemmen in een van de tropsiche groene parken van noordwest Australië het kan allemaal in deze staat!

Cradle Mountain
©Tourism Tasmania, Paul Sinclair

Tasmania

Midden in de Tasman Zee ligt dit eiland dat in oppervlakte & bezienswaardigheden niet onderschat mag worden! Prachtige wandelmogelijkheden in een van de vele nationale parken van het eiland of griezelen in de oude gevangenis van Port Arthur zijn enkele van de hoogtepunten van deze staat. Mis zeker Cradle Mountain nationaal park en Freycinet nationaal park niet zij geven het eiland hun unieke gezicht.