Tussen de ijsschotsen van de Tasman Gletsjer

Glacier_explorers_bootje_Big

(uitzicht op ijsschot van het gletsjermeer)

In het Aoraki/Mount Cook nationaal park, op ca. 4,5 uur rijfstand ten zuidwesten van Christchurch , bevindt zich grootste gletsjer van Nieuw Zeeland, The Tasman Glacier. Het nationaal park bezit naast de Tasman gletsjer, vele turkooisblauwe meren, prachtige flora & fauna en majestueuze bergpieken. Hier kunt u dan ook de hoogste berg van Nieuw Zeeland aanschouwen, Mount Cook/Aoraki (3766 meter). Volgens de maori-legende is Mount Cook/Aoraki ontstaan toen een jongen, genaamd Aoraki, en zijn 3 broers naar Papatuanuku (Moeder Aarde) wilden afreizen. Hun kano raakte het rif waardoor deze zou gaan zinken, Aoraki en zijn broers klommen naar de top van de kano en de koude wind zou ze hebben bevroren en daarna veranderden zij in steen. Aoraki werd de hoogste bergtop, Mount Cook, en de andere broers zijn de bergen van het Mount Cook Nationaal Park.

In deze bijzondere & mythische omgeving bieden we een unieke natuurervaring. Tijdens deze onvergetelijke excursie vertrekt u met een minibus naar de Tasman Valley in het nationale park. Vanaf hier maakt u een korte (ca. half uur) wandeling door het Mount Cook/Aoraki nationaal park naar de oevers van het gletsjermeer. Vervolgens is het tijd voor het hoogtepunt van de excursie. U gaat aan boord van een MAC-boot, een soort zodiac-boot, voor maximaal 15 personen. U vaart ca. 1uur over het meer langs de verschillende drijvende ijsbergen van de Tasman gletsjer. De ervaren gidsen zullen u tijdens deze excursie de gletsjers laten voelen en ervaren, tevens zullen zij een uitleg geven over het ontstaan van de ijsbergen en de flora & fauna.

Mount Cook Ijsschots op meer Bootje op gletsjermeer
(klik op de foto's voor een vergroting)

De tour start in Mount Cook Village en duurt ca. 2.5uur, waarvan u ca. 1uur op het meer rondvaart. De tour vertrekt op diverse tijden per dag.

Prijs is va. € 80,- p.p. inclusief het vervoer.