Wilderness cruise door Doubtful Sound 

 Doubtful Sound

(uitzicht op Doubtful sound vanaf Wilmott pas) 

Rust, ruimte en uitgestrekte natuur kenmerkt het Doubtful fjord, bekender onder zijn Engelse naam Doubtful Sound. Dit fjord ligt in het Fiordland National Park waarvan Milrford Sound ook onderdeel is. Het Fiordland National Park bezit mooie, ongerepte fjorden die een oase van rust aanbieden, enkel het gefluit van de vogels en de kletterende watervallen hoort u op de achtergrond. De flanken van het fjord zijn begroeid met prachtige bossen. Het Fiordland nationaal park ligt in het uiterste zuidwesten van het Nieuw-Zeelandse zuidereiland.

Doubtful Sound heeft een prachtige schoonheid en een stille omgeving, zodat u bijna weer moet wennen als u terugkomt in de bewoonde wereld. Doubtful Sound is over het algemeen wat glooiender en weidser dan Milford Sound. Doordat Doubtful sound meer afgelegen is, is het ook rustiger in het fjord en kunt u genieten van de adembenemende uitzichten en de overweldigende natuur.

Om u deze geweldige ervaring te laten beleven, begint u met een boottocht over het mooie Lake Manapouri vanwaar u verder gaat per bus naar het fjord. Na een bezoekje aan de waterkracht centrale gaat vanaf hier de cruise door het Doubtful Sound voor u beginnen. U stapt op de boot en u gaat genieten van de kletterende watervallen, groene regenwouden en de glooiende bergen. Als u geluk heeft kunt u ook nog de zeehonden en pinguins op de rotsen zien en vrolijke dolfijnen die langs de boot meezwemmen.

Fiordland crested penguins_Small DoubtfullSound_WilmotPass Boot in Fjord en waterval

De excursie vertrekt vanaf het Real journeys bezoekerscentrum in Manpouri. Manapouri ligt op ca. een half uurtje rijden ten zuidwesten van het doprje Te Anau.