Lees onze aanbevelingen
Stichting Garantiefonds Reisgelden Australië specialist Calamiteitenfonds Kiwi specialist

Ontdek Abel Tasman National Park per kayak, boot & een wandeling

Seal Encounter, Abel Tasman_Ian Trafford_Tourism New Zealand_BIG 

(Kajakker en zeehond in Abel tasman nationaal park)

Het Abel Tasman nationaal park is een van de meest bijzondere parken van Nieuw Zeeland. Op het noordelijke tipje van het zuidereiland ligt dit nationale park voornamelijk bekend om zijn gouden stranden, grillige kustlijn en het rijke dierenleven. De beste manier om dit prachtige nationale park te bezoeken is per kayak zodat u de vele baaien, bijzondere rotsformaties en het dierenleven kunt ontdekken in combinatie met een wandeling door het park zelf waarbij u langs de prachtige stranden wandelt met een groen & bosrijk achterland. 

In deze schitterende, groene omgeving bieden wij u een complete dagtour aan met een combinatie van kayakken langs de kust, een boottocht langs de zeehonden kolonie bij Tonga Island en een ca. 2uur durende wandeltocht door het Abel Tasman nationaal park. Na een korte uitleg over enkele kajak basistechnieken, gaat u in de kayaks langs de kustlijn van Kaiteriteri. U gaat samen met een ervaren gids langs prachtige gouden stranden en diverse rotsformaties varen, waaronder de "Split Apple Rock". Als u veel geluk heeft, spot u misschien wel de "blauwe pinguin" en natuurlijk de verschillende zeevogels.

Na deze eerste ervaring van het Abel Tasman nationaal park vanaf het water, stapt u hierna op de boot om langs de zeehonden kolonie op Tonga Island door te varen naar Onetahuti, het beginpunt van uw wandeling. 

De ca. 2uur durende natuurwandeling langs de kust van het park maakt u op eigen gelegenheid. Hierbij heeft u de meest fantastische uitzichten op de kustlijn van het park met daarachter de groene bossen. Na deze indrukwekkende wandeling door het park eindigt u in Bark Bay, vanwaar u weer met de boot terugreist naar Kaiteriteri.

Abel Tasman Coastal Track_Ian Trafford_TNZ Wind riders, Split Apple Rock, Abel Tasman National Park_Small AbelTasmanby Sea_Ian Trafford,Tourism New Zealand_Small

U krijgt de diverse gezichten van dit nationaal park dan ook goed te zien tijdens deze excursie.

Prijs is va. € 86,- p.p.