Lees onze aanbevelingen
Stichting Garantiefonds Reisgelden Australië specialist Calamiteitenfonds Kiwi specialist

He iwi kotahi tatou-vier Waitangi dag met de Maori bevolking

Maori_Waka

(foto genomen tijdens eerdere Waitangi dag viering)

De ultieme belevenis waarbij u actief onderdeel wordt van de geschiedenis, cultuur & het heden van de NgaPuhi Maori stam.

Deze 6 daagse excursie wordt slechts eenmaal per jaar aangeboden rondom de viering van Waitangi dag. Er zijn slechts 32 plaatsen beschikbaar dus vroeg boeken is noodzakelijk.

Dit is dé NagaPuhi Maori ervaring in Nieuw-Zeeland en niet vergelijkbaar met een dagexcursie of een toeristische Hangi. Overnachting in een Maori Marae, alle maaltijden, activiteiten conform programma, gidsen & begeleiding zijn inbegrepen. Prijsindicatie €1890,- p.p.

De "He Iwi Kotahi Tatou"belevenis is prima in te plannen in een reis naar Nieuw-Zeeland. We stellen samen met u graag een arrangement samen inclusief vluchten, camperhuur of accommodatie. De Maori begrippen gebruikt in deze omschrijving worden onderaan het artikel verklaard.

Voor 2012 ziet het programma er als volgt uit (gedetailleerde programma beschikbaar op aanvraag):

2 februari 2012: Aanvang programma vanaf 17:00

U wordt door de leden van de stam opgewacht bij hun Marae. Uw eerste kennismaking met de Maori cultuur & gebruiken. Aansluitend volgt het diner, wat tijd om uw slaapplek in orde te brengen om vervolgens de dag af te sluiten Ko Wai au (letterlijk gedeelde tijd, een uitgebreide kenninsmaking) 

Waka_Peddles

3 februari 2012

Deze dag staat in het teken van de Waka (Kano) waarin u Waitangi dag gaat beleven. Na de traditionele, een dank ceremonie aan de Maori goden, krijgt u een introductie tot de basistechnieken van het peddelen in een Waka. 's Middags gaat u ook daadwerkelijk te water met de Waka. Tussendoor wordt er uiteraard stil gestaan bij de mythische Maori legendes, zang & dans die allen verbonden zijn aan het peddelen in de Waka.

Maori

4 februari 2012

Vandaag staat wederom in het teken van het oefenen met de peddel technieken in de Waka. Echter nu zijn alle Waka's aanwezig en wordt er gezamelijk geoefend. Ook staan dans, zang & groet ceremonies centraal in de omgang met de leden van de andere stammen.

Marea_Maori

5 februari 2012

De Marea van hone's vader, de stamoudste. wordt vanochtend bezocht. Hier verteld hij het verhaal van zijn voorouders en de (spirituele) reis die zijn vader is begonnen en die geresulteerd heeft in uw aanwezigheid bij deze magische belevenis. Hierna gaat u peddelen met de Waka naar de mooie Haruru watervallen in het Waitangi reservaat. In de middag gaat u weer oefenen voor de Waka tocht op Waitaingi dag.

 

 

6 februari- WAITANGI DAY

Vandaag is dé dag waar u naar toe heeft gewerkt. Vandaag wordt de stichting van de staat Nieuw-Zeeland gevierd door zowel de Maori als