Klik hier voor een reisidee naar Nieuw-Zeeland
Klik hier voor een reisidee naar Australië
Contact informatie Contact informatie Contact informatie
Lees onze aanbevelingen
Stichting Garantiefonds Reisgelden Australië specialist Calamiteitenfonds Kiwi specialist

City, Reef & Rainforest 24 daagse Oostkust hotelrondreis GPT 3

Deze schitterende autorondreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van de Australische oostkust. Het is de ideale reis als u veel wilt zien van de oostkust maar dit wel wilt doen op een tempo waarbij u het landschap & de cultuur ook echt kunt ervaren.

Hoogtepunten zoals Sydey, Fraser Island, de Whitsundays, Cape Tribulation regenwoude & het Great Barrier Reef ziet u allemaal als u voor deze reis kiest. Er zijn meerdere mogelijkheden om op zoek te gaan naar kangaroes, walvissen (in het seizoen), dolfijnen, koala's of krokodillen.

De route is bedoelt ter inspiratie en gebaseerd op de reiservaringen van de medewerkers van Great Pacific Travel. Graag horen we uw wensen zodat we uw droomreis (klik hier) kunnen realiseren! Of neem contact met ons op: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 040-2618784.

Klik op kaart voor vergroting
Australian International Airshow_BIg_small
©Tourism Victoria

DAG 1+2

U vertrekt vandaag vanaf Schiphol met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij richting Australië. Afhankelijk van de route vliegt u ca. 9-11 uur tot een Aziatische stad zoals bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore of Kuala Lumpur. Hierna stapt u in het vliegtuig naar Sydney of Cairns. Eventueel is het ook mogelijk om te overnachten in een Aziatische stad (uw reis wordt dan uiteraard langer)

Sydney 3_BIG_small
©Robert Wallace, Tourism NSW

 

DAG 3

Vandaag is uw aankomst dag in Sydney. U heeft vandaag de tijd om te wennen aan het tijdsverschil en op het gemak al enkele hoogtepunten van de stad te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Botanische tuinen en ontdek te voet de mooie omgeving van uw hotel

Sydney1_BIG_small
©Sally Mayman, Tourism NSW

DAG 4

U heeft de mogelijkheid Sydney op uw eigen tempo te ontdekken. Het operahouse, de haven & de stranden zijn enkele van de vele mogelijkheden.

Blue Mountains_BIG 2_small
©Tourism NSW

DAG 5

Vanochtend haalt u de auto op en begint aan uw rondreis langs de oostkust van Australië. U heeft vandaag een korte maar mooie rit voor de boeg naar de Blue Mountains. Rijafstand 102 km. ca. 2 uur

Blue Mountains2_BIG_small
©Adam Taylor,Tourism NSW

DAG 6

Vandaag heeft u een volle dag om de prachtige Blue Mountains te ontdekken. Zorg dat u vroeg bij Echo point bent zodat u in alle rust kunt genieten van de Three Sisters. Voor een bijzondere ervaring kunnen we een wandeling met Aboriginal gids voor u boeken (optioneel).

Wine Barrels_BIG_small
©Philip Quirk, Tourism NSW

DAG 7

U rijdt vanaf de Blue Mountains via de panoramische "Bells line of Road" via prachtige bosgebieden naar het bekende wijngebied Hunter Valley. In de middag is het bezoeken van een wijnboederij een aanrader. Rijafstand 260 km ca. 4 uur

NorthCoast_BIG_small
©Tourism NSW

DAG 8

U rijdt via Barrington Tops Nationaal park & eventueel Myall Lakes Nationaal Park richting het kuststadje Port Macquarie. Rijafstand 350 km ca. 4,5 uur

Whale
©Tourism NSW

DAG 9

In de ochtend heeft u nog tijd om een dolfijn (of in het seizoen ook een walvis) tocht te maken. Vervolgens vervolgt u uw route langs de prachtige kust naar Byron Bay het meest oostelijke punt van het Australisch continent. Rijafstand 400 km ca. 5,5 uur

Cape Byron_BIG_small
©Mike Leonard, Tourism NSW

DAG 10

Een heerlijke rustdag in het schema, geniet van de stranden, bezoek het meest oostelijke punt van het Australische vasteland of maak een mooie wandeling op Cape Byron.

Blue Mts_BIG_small
©Tourism QLD

DAG 11

Uw volgende overnachtingplaats is Lamington Nationaal Park. Dit Unesco beschermd nationale park is bekend om zijn prachtige groene subtropisch regenwoud. Rijafstand 156 km ca. 2,5 uur

 

Lamington NP
©Tourism Queensland

DAG 12

Lamington NP zelf ontdekken of met een gids de keuze is vandaag aan u! u heeft in ieder geval de tijd om dit Nationaal park op uw gemak te verkennen. Laat u verassen door de unieke flora & fauna van het nationale park.

Sunshine Coast
©Tourism Queensland

DAG 13

De route naar het mondaine Noosa aan de Sunshine coast kan op meerdere manieren afgelegd worden. We raden u aan via de Glasshouse Mountains te rijden voor een mooi fotomoment. Wellicht is een stop bij de Australia Zoo ook een spannende onderbreking. Rijafstand 250 km ca. 4 uur

Fraser Island
©Tourism Queensland

DAG 14

Hervey Bay, gateway naar Fraser Island, is vandaag het eindpunt van uw route.  Dit eiland is beschermd door Unesco vanwege de unieke flora & fauna. U overnacht in Hervey Bay. Alternatief overnacht op Fraser Island (informeer naar de mogelijkheden).

 Rijafstand 180 km ca. 3 uur

Dingo
©Tourism Queensland

DAG 15

We raden u aan vandaag het unieke eco systeem van Fraser Island ontdekken. Optioneel reserveren voor u een kleinschalige dagexcursie waarbij u onder andere gaat wandelen,zwemmen en de natuurwonderen van het eiland bewonderen.

Sugar Cane farm
©Tourism Queensland

DAG 16

Van Hervey Bay reist u via de rietsuikervelden van Bundaberg en de Steenbokskeerkring naar Yeppoon. U overnacht in dit aangename strandplaatsje. Rijafstand 439 km ca. 6 uur

Whitsundays
©Tourism Queensland

DAG 17

Onderweg naar Airlie Beach is het de moeite waard om langs Eungella Nationaal Park te rijden. Het regenwoud in dit bergachtige park is prachtig en u heeft mooie uitkijkpunten.

U overnacht in Airlie Beach. Rijafstand 495 km. ca. 6 uur

Rif, Whitsundays
©Tourism Queensland

DAG 18

Vandaag heeft u de tijd om te relaxen en de prachtige Whitsunday eilandegroep voor de kust van Airlie Beach te ontdekken. Optioneel reserveren we voor u een zeiltocht te maken door de prachtige Whitsundays eilanden groep.

Koala
Koala©Tourism Queensland

DAG 19

U verlaat de prachtige regio van Airlie Beach om u nu te laten verassen door Townsville en de prachtige omgeving. Rijafstand 272 km ca. 4 uur

Captain Cook Highway
©Tourism Queensland

DAG 20

Port Douglas is het eindpunt van uw rondreis maar voor u naar huis gaat zult u hier nog kunnen genieten van dit aardige kustplaatsje. Rijafstand 414 km ca. 6 uur

Rainforest
©Tourism Queensland

DAG 21

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen in Port Douglas. Maar heeft u nog zin om de omgeving te ontdekken dan raden we zeker aan om een uitstapje te maken naar Cape Tribulation & Daintree nationaal park. De unieke flora & fauna van dit regenwoud zal zeker een grote indruk op u maken. Wellicht ziet u nog krokodillen op uw tocht door het gebied.

 

Snorkelling
©Tourism Queensland

DAG 22

Vandaag heeft u tijd om een van de zeven natuurwonderen van de wereld te bezoeken het Great Barrier Reef. Snorkelen, duiken, zeilen, met een glassbotom boat het rif bezoeken het is allemaal mogelijk. U ziet prachtige koralen en veel bijzondere vissen. Laat u adviseren over de mogelijkheden voor een optionele dagexcursie.

Australian International Airshow_BIg_small
©Tourism Victoria

DAG 23 & DAG 24

Vandaag rijdt u naar Cairns waar u op het vliegtuig stapt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op schiphol (of een alternatieve luchthaven zoals Dusseldorf of Brussel).