Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Noord Australië

Reizen met auto of camper

Een van de populaire avontuurlijke vakanties voert door de Outback van Noord naar Zuid of omgekeerd. In deze categorie vindt u deze bijzondere reizen terug.

Het Red Center van Australië is bekend van zijn iconische rotsformaties Uluru/Ayers rock & Kata Tjuta/The Olgas is bovenal ook de kennismaking met de Mythische dreamtime van de Aboriginals. Daarnaast mag een bezoekje aan de Australische Grand Canyon; Kings Canyon niet ontbreken. In de opgenomen tours o.l.v een deskundige gids gaat u het allemaal ervaren.

Uluru is niet zomaar een rode rots, maar een reusachtige monoliet met een omtrek van 3,6 kilometer en een hoogte van 348 meter. Het grootste deel van Uluru helemaal niet zien, het grootste deel van deze monoliet zit tot maar liefst 5 kilometer onder de grond. Uluru wordt ook wel Ayers Rock genoemd, een officiële naam die de rots eerder heeft gekregen. Toch wordt de rots door velen ook Uluru genoemd en dit komt door de heilige betekenis van de rots voor de Aboriginals. Het is de Aboriginalnaam en betekent “bijzondere rots”. De rots ligt in Uluru-Kata Tjuta National Park.
Alleen, op afstand, kijken naar Uluru is natuurlijk niet voldoende. Er dichtbij komen, en letterlijk en figuurlijk voelen is wat u zeker moet doen. Dat kan door een van de wandelingen bij Uluru te maken. De beste wandeling is de ” Uluru Base Walk” .Deze is 10 km lang en loopt langs de hele voet van de rots. U bent dan ongeveer 3,5 uur onderweg. Houdt u daar wel rekening mee. Beschrem u tegen de zon en neem voldoende water mee.
Aanschouw heel ’s morgens heel vroeg de zondsopkomst of ’s avonds bij zonsondergang Ayers Rock. U ziet dan de mooie kleurveranderingen en voelt de mythische kracht van deze bijzondere rots.

Kata Tjuta of The Olga’s bestaat uit 36 majesteuze koepels, waar u een bijzondere en spirituele wandeling kunt maken. De Valley of the Winds wandeling wordt door velen beschouwd als een van de meest spectaculaire wandelingen in het Rode Centrum van Australië. Het is een 7,4 kilometer lange rondwandeling. Deze wandeling duurt ongeveer drie uur en brengt u tussen de koepels en diep in Kata Tjuṯa. De wandeling is steil in sommige delen en volgt een rotsachtige beekbedding. Als zodanig is een goede conditie vereist, maar er zijn verschillende rustplaatsen waar u op adem kunt komen en van het uitzicht kunt genieten. Bescherming tegen de zon en water voor onderweg zijn wel noodzakelijk.

Loop bij Kings Canyon de Rim Walk, een schitternde tocht van 6 kilometer waarbij u langs grote rotsen en diepe afgronden komt. Deze rondwandeling begint met een steile klim, alvorens verder te gaan langs de rand. Op de bodem van de canyon liggen permanente waterbronnen die het droge landschap doorkruisen. In het bovenste deel van de kloof verrast de Tuin van Eden de bezoekers met zijn weelderige vegetatie. Hier bloeien planten zoals palmen en varens, de overblijfselen uit de tijd dat het gebied bedekt was met regenwoud. Een prima plek om even uit te rusten, iets te eten en te genieten van deze bijzondere plek. Op het plateau boven de canyon ligt de Verloren Stad, een gebied van rode zandsteenrotsen dat in bijenkorfvormige koepels is verweerd.
U moet wel vroeg aanwezig zijn, want bij te hoge temperaturen kunt u niet aan de wandeling beginnen. Zorg in iedergeval voor goede bescherming tegen de zon en voldoende water voor onderweg. Zo geniet u het beste van deze inspannende tocht (3 tot 5 uur) door de Kings Canyon. Als verwacht wordt dat de temperatuur boven de 36 graten stijgt, en dat komt nog al eens voor, dan moet u voor 9 uur aan de tocht beginnen.

Een tour van bijvoorbeeld 3 dagen naar het Red Centre van Australië is meestal in te passen in de (voorbeeld) reizen naar Australië.
We bieden een aantal excursies en tours aan die de medewerkers van Great Pacific Travel zelf hebben ervaren en uw reis een echte belevenis en ervaring maken, die u nooit meer vergeet. (informeer naar de mogelijkheden):

Kangaroos & Asian Beaches

Reisarrangement: GPT14 - Avontuur in de outback en relaxen op Bali
Combineer de outback van Australië mer een tropische stranden van Bali. Bel ons voor informatie en een passende offerte. Lees meer

Nicolette

Australie

  Beste GreatPacificTravel, Wij zijn weer terug na een geweldige vakantie. Er zijn enkele ( kleine) zaken die ik door wil geven misschien in het…

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×