Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Dwars door het midden – Australia’s Explorers Way

De iconische roadtrip Explorers Way gaat dwars door het hart van Australië van zuid naar noord. Een unieke reis. Bel ons voor informatie.

Op avontuur van Adelaide naar Darwin.

Een van ’s werelds grootste road trips, de Explorers Way, doorkruist het hele expansieve Australische continent.

De Explorers Way is opmerkelijk vanwege de overgang van een kust- en mediterraan klimaat in het zuiden, door dorre woestijnlandschappen in het centrum, naar het tropische klimaat in het hoge noorden.

De route voert door wat de grootste barrière was voor vroege Europese reizigers; de woestijnen en uitgestrekte zoutpannen, en de wrede ironie van het land dat in de winter zou overstromen maar in de zomer zou uitdrogen. Voor de Aboriginals die al tienduizenden jaren in dit land wonen, is dit een land dat hen in stand houdt en de oudste levende cultuur ter wereld vorm geeft.

Great Pacific Travel

Dag: 1 – 0 km

Singapore

U vertrekt vandaag vanaf Schiphol met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij richting Australië.. Afhankelijk van de route & luchtvaartmaatschappij vliegt u naar een Aziatische stad zoals bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore of Kuala Lumpur. Hierna stapt u in het vliegtuig naar Auckland. Eventueel is het ook mogelijk om een stopover te maken in een Aziatische stad (uw reis wordt dan uiteraard langer)

Lees meer

SATC

Dag: 3 – 0 km

Adelaide

Vandaag komt u aan Adelaide. Het startpunt van uw reis. U kunt om te beginnen hier een paar dagen verblijven om een beetje te wennen en voordat u de auto of camper ophaalt de stad en de omgeving verkennen. De stad en Glenelg, de meest populaire strandwijk van Adelaide, ze het zeker waard.
Ook kunt er een dag er op uit trekken om het bekende Kangaroo Island te bezoeken.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 5 – 0 km

Kangaroo Island

Vanuit Adelaide kunt u het bekende Kangaroo Island met een dagtour bezoeken. Op uw gemak genieten van de dieren zoals zeeleeuwen, kangoeroes en koala’s die u hier in de vrije natuur kunt zien. De omgeving is bijzonder om te zien, met een ruige kustlijn, mooie stranden en de Remarkable Rocks. ’s Avonds bent u dan weer terug in Adelaide.
U kunt overnachten op Kangaroo Island. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 6 – 140 km

Clare Valley Wine Region

Vandaag haalt u uw auto of camper op en begint uw reis naar het noorden. Uw eeste stop is bij Clare Valley. Het wijngebied Clare Valley is een van de oudste wijnregio’s van Australië. Stop bij een wijnhuis proef een van de lekkere wijnen.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 7 – 295 km

Ikara-Flinders Ranges NP

Vanuit het groene Clare Valley reist u vandaag verder naar het Ikara-Flinders Ranges NP. Via historische outback stadjes zoals Melrose, Wilmington, Quorn en Hawker arriveert u op tijd in het park om bij Wilpena Pound te genieten van een schitterende zonsondergang.

Lees meer

Ilya Genkin

Dag: 8 – 145 km

Parachilna

Ontdek de omgeving van het Ikara-Flinders Ranges NP en Wilpena Pound. U kunt een mooie wandeling gaan maken bij de Wilpena Pound of een begeleide 4×4 tour boeken om zo nog verder in de outback door te dringen.
Via de Brachina Gorge en een korte stop in Blinman komt u aan op de eindbestemming van vandaag het typische outbackdorp Parachilna

Lees meer

aussietows

Dag: 9 – 210 km

Port Augusta

Na uw bezoek aan het Ikara-Flinders Ranges NP rijdt u vandaag een stukje terug naar de Stuart Highway om van daaruit de route richting het Red Centre te vervolgen. U overnacht vandaag in Port Augusta.
U kunt er ook voor kiezen om naar Arkarrol te reizen en dan via William Creek naar Coober Pedy te gaan. Hierdoor wordt de reisduur 1 dag langer.

Lees meer

duncan-stclair

Dag: 10 – 545 km

Coober Pedy

Coober Pey is de opaalhoofdstad van de wereld. De helft van de populatie leeft onder de grond. Het stadje ligt diep in de outback van South Australia. Het klimaat is extreem droog en warm. Soms gaat de thermometer hier door de 50 graden. Dat is de reden dan een groot deel van de bevolking de “koelte” opzoekt en onder de grond woont. Er zijn zelfs ondergronds hotels en winkels.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 11 – 751 km

Yulara

Vandaag maakt u de grote doorsteek naar het Australisch Red Centre. U verlaat de staat South Australia (SA) om de Northern Territory (NT) binnen te rijden. Een lange rijdag over de Stuart Highway. Ook komt door een paar typische outback dorpjes op deze route. Maar zorg dan u voldoende eten en water meeneemt onderweg. Om het Australische Red Centre te kunnen bezoeken verblijft u hier 2 nachten.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 12 – 0 km

Australische Red Center

Vroeg op vandaag. Op het programma staat een bezoek aan Kata Tjuta (Olga’s) en Uluru (Ayers Rock). U bent nu echt in het Red Centre van Australië. Ons advies om vroeg te vertrekken. Om te kunnen genieten van de beroemde zonsopkomst bij Ayers Rock. Het wordt zeker warm. Wandel rond de voet van Ayers Rock en bij de Olga’s de Valley of the Winds. Beide behoorlijke wandelingen. Dus ook hier geldt goede bescherming tegen de zon, eten en voldoende drinken mee. Na deze boeiende dag gaat u weer terug naar Yulara voor de overnachting. Wilt u op een bijzondere manier dineren vandaag boek dan de Tila Waru.

Lees meer

Tourism Australia

Dag: 14 – 310 km

Kings Canyon

U vervolgt uw route vandaag richting Kings Canyon. Als u aankomt gaat u eerst naar uw overnachtingsadres, U heeft een behoorlijk rit achter te rug en in de middag is het te warm om de 6 km. lange Rim Walk te lopen. Dat doet u morgen. U verblijft hier ook weer 2 nachten. Vroeg uit de veren op de 2de dag. De Rim Walk staat op het programma. Neem voldoende water en bescherming tegen de zon mee.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 16 – 472 km

Alice Springs

In de vroege avond komt u vandaag aan in Alice Springs. Als u met vierwielaandrijving reist, hebt u de mogelijkheid om de onverharde Mereenie Loop te nemen. U heeft een volle dag om Alice Springs en omgeving verder te verkennen en even rust te nemen na een paar intensieve dagen hier in het Australische Red Centre.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 18 – 510 km

Tennant Creek

U verlaat vandaag Alice Springs en gaat op weg naar Tennant Creek. Stop onderweg bij de Devils Marbles. Een bijzondere rotsformatie. Tennant Creek is de plaats waar de laatste “goudkoorts” van Australië plaatsvond in de jaren 30 van de vorige eeuw. U kunt hier zelf nog naar goud gaan zoeken.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 19 – 395 km

Daly Waters

U vervolgt u route verder naar het noorden. De volgende stop is het plaatsje Daly Waters. Bij dit kleine plaatsje kruist de Stuart Highway de Savannay Highway vanuit Cairns in het oosten van het land.
Daly Waters heeft ongeveer 20 inwoners. En de Daly Waters Pub is “wereldberoemd”. Hier maakt u een stop voor de overnachting.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 20 – 270 km

Nitmiluk National Park

Vandaag komt u aan de de Top End van Australië. Hier vindt u bekende parken zoals Nitmiluk NP (Katherine Gorge), Litchfield en Kakadu NP. Alle drie zeer de moeite waard om te bezoeken. U gaat eerst naar Katherine.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 21 – 180 km

Kakadu World Heritage National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Het landschap bestaat uit moerasgebieden, savannes en bossen, afgewisseld met ruige rotspartijen, ravijnen, watervallen, grotten, termietenheuvels, zoetwatermeren en –poelen, de zogenaamde billabongs, kreken en indrukwekkende rivieren.

Lees meer

Tourism NT

Dag: 22 – 200 km

Litchfield National Park

Vandaag bezoekt u het Litchfield NP. Het park is een verzameling van mooie watervallen, zandsteenformaties, termietenheuvels en meertjes. Ga op tijd op pad dat is het nog niet zo warm en niet zo druk in het park. Aan het einde van deze dat rijdt u naar Darwin. Als u de tijd heeft en het rustiger aan wilt doen dan kunt u overnachten in buurt van het park

Lees meer

Tourism NT

Dag: 23 – 255 km

Darwin

Darwin, de tropische stad in het noorden van Australië. Dit is de eindbestemming van de Explorers Way. Een multiculturele, moderne en tegelijk tropische en gastvrije uitstraling kenmerkt Darwin. Geniet nog even na en kijk terug op de route de u heeft afgelegd. U verblijft een nacht in Darwin. Het is tijd om uw auto in te leveren en uw vlucht naar huis te nemen.
Als u tijd heeft kunt u nog een paar dagen naar Bali gaan om daar in een mooi resort uw droomvakantie af te sluiten. Vraag naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag.

Lees meer

KLM

Dag: 25 – 0 km

Amsterdam

Vandaag vertrekt u vlucht naar Europa. Morgen komt u dan aan op Schiphol of een van de andere luchthavens in de buurt.

U doorkruist Australië vanuit het zuiden naar het noorden met de Stuart Highway als hoofdroute. Volg de sporen van een van de bekendste Australische pioniers, John McDouall Stuart als u van het levendige Adelaide naar het multi-culturele Darwin reist. Het is een avontuurlijke reis die u door diverse landschappen en langs veel natuurlijkse attracties en schoonheden van het land voert. U ziet de extreme contrasten van het Australisch continent. Van groene wijngaarden in het zuiden door de rode outback en het red centre met Ayers Rock in het hart van het land, naar uiteindelijk de tropische wetlands en nationale parken van het noorden. Deze reis kunt u maken me een auto (4×4) of camper. Delen van deze route gaat over onverharde wegen. U kunt een deel van deze reis ook maken met de beroemde Ghan trein. Vraag naar informatie.

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×