Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Aboriginal Walkabout tour

Quai da ngalaringi nangami – Welcome to our dreamtime! Ga met Evan op Walkabout* en ontdek de Blue Mountains op een unieke manier!

Deze Aboriginal Walkabout wordt geleid door Evan Yanna Muru. Alhoewel zijn blanke huidskleur anders doet vermoeden is Evan van Aboriginal afkomst. Evan en zijn voorouders behoren tot de de Darug stam. De Darug is een verzamelnaam voor diverse stammen van Aboriginal afkomst die allen dezelfde taal hebben (maar soms welk andere dialecten spreken). Het leefgebied van de Darug ligt grofweg rond Sydney & de Blue Mountains. Met toestemming en ondersteuning van de lokale Darug stam leidt Evans al sinds 2011 wandeltours door de Blue Mountains.
U wordt opgehaald door Evan (of een van zijn collega’s) bij het afgesproken treinstation. U gaat vervolgens door de prachtige natuur van de Blue Mountains wandelen met uw gids waarbij de nadruk ligt op het leren kennen van de Aboriginal cultuur. Natuurlijk leert u meer over de mythische Aboriginal Dreamtime en u ziet enkele voor de Darug heilige plaatsen/rotstekeningen. De nadruk van deze tour ligt dus duidelijk op de Aboriginal cultuur in combinatie met de mooie natuur van een klein stukje van de Blue Mountains.
In de lente/zomer maanden kunt u onderweg zwemmen en dus heerlijk afkoelen.

Dit is een kleinschalige en authentieke ontmoeting met de cultuur van de oudste bewoners van Australië. Bekende hoogtepunten van de Blue Mountains zoals de Three Sisters komen niet aanbod tijdens deze tour. U kunt deze uiteraard ook bezoeken òf zelf met de auto òf in een georganiseerde dagtour vanuit Sydney.
U dient zelf naar het startpunt van de tour af te reizen (gegevens worden verstrekt bij boeking). Het treinstation waar u wordt verwacht ligt op ca. 1 uur en 20 minuten treinen van Sydney en een half uur vanaf Katoomba. U ontvangt uiteraard gedetailleerde informatie van ons bij boeking.
De route is ongeveer 7 kilometer en het is door prachtig bos -en rotsachtig berglandschap. Voor deze tour dient u dan ook goed ter been te zijn en een redelijke conditie te hebben. De tour gaat ook door bij regenachtig weer en wordt er onderweg een vuurtje gestookt in een grot.
De tour vertrekt rond 10:30 in de ochtend, rond 17:30 bent u terug

Let op! Deze tour is fysiek uitdagend en enkel geschikt voor de geoefende wandelaar. De wandeling is onderhevig aan hoogteverschillen en ruig terrein waarbij u ook in staat moet zijn over rotsen te klimmen.

*Walkabout refereert aan een Aboriginal traditie. Het is een wandeling die Aboriginals maken in de reis naar volwassenheid. Ze trekken zich dan terug de natuur in weg van hun stam, soms wel 6 maanden lang. Tijdens deze reis volgen ze letterlijk de voetstappen van hun voorouders de zgn. Songlines (omdat Aboriginals hun verhalen & kennis vaak in zang ,maar ook in dans & kunst overbrachten). Tijdens deze tocht volgt u een traditionele Songline van de Darug.
**prijsindicatie is o.v.b. van wijzigingen. Bij het aanvragen van een offerte voor uw droomreis kunt u aangeven dat u deze excursie graag wilt laten opnemen. We offreren dan graag de actuele prijs voor de excursie.

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×