Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Highlights van onze Australië-trip

 

Highlights van onze Australië-tripHet verschil in landschap en mensen was al een hoogtepunt van onze reis door Australië.

Allereerst is er de grote stad Sydney met een zeer beloopbaar centrum.

Hoogtepunten van Sydney vonden wij buiten de bekende monumenten vooral Darlinghabour gebied, Het veer naar en het strand van Manly maar zeker ook de Botanic Gardens met zijn prachtige bomen en flying foxes. Onze fietstocht was ook de moeite waard, ik zou alleen de organisatie aanraden toch maar een reserveband of op zijn minst een pomp mee te nemen, want op driekwart van de trip kreeg onze reisleider een platte band en daarna hebben we de rest van de tocht te voet af gelegd.

The Red Centre is een prachtig woestijngebied waar de geest van de Aboriginals rondwaard. Alhoewel het Desertpalm Resort absoluut geen verkeerd adres is vraag ik me af of het gezien de beschikbare tijd misschien niet handiger is om op Ayers Rock airport te landen, dat bespaard een dag aan reizen waardoor je wat meer tijd hebt om het gebied zelf te verkennen.

(commentaar Great Pacific Travel: reistechnisch is het inderdaad handiger om niet een rondje te rijden zoals standaard in ons reis is opgenomen van Alice Springs naar Alcie Springs maar om de route van Alice Springs naar Ayers Rock af te leggen of v.v. echter u krijgt dan te maken met zgn achterlatingskosten die kunnen enkele honderden euro’s bedragen).

De Uluru is een magische berg erg mooi en mystiek wij zijn twee maal gaan kijken naar de zonsondergang. Een keer op een bergje binnen het Ayers Rock Resort en een keer op de sunset parking in het park zelf. De Sunrise excursie vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. Ik had een beetje het idee dat we in een voorgekookt toneelspelletje terecht kwamen. Wel een hoogtepunt was de wandeling in de KataTjuta naar de lookout Karingana met een overzicht over de Valley of Winds. Kings Canyon vonden we ook mooi in de vallei zelf zagen we de eerste levende kangaroe.

De stad Darwin vonden we op zich niet zo spectaculair. Echter het Kakadu park is dat wel ook hier geldt dat er een enorme variatie in aanbod is. Hoogte punten in het park voor ons waren de Birru rotstekeningen,de tocht naar de Jim Jim watervallen, waarbij vooral de laatste 10 km. een echt spannend 4 wheel drive pad heeft. En natuurlijk ook de Jim Jim watervallen zelf, waar je mooi kunt zwemmen in de watervalkom. Een andere aanrader is de Yellow Water Cruise en dan vooral de laatse van de dag waar je bij een ondergaande zon een prachtige blik op de Wetlands krijgt.

Verder vonden wij op dit gedeelte van de reis het Litchfield park erg mooi.Met als hoogte punten de kompastermietenhopen en de Florence waterval waar je ook goed in kunt zwemmen. Hier werden we bijna omver gelopen door een kangaroe.

De onderkomens in het Kakadu park en bij de luchthaven vonden wij bij een van de aardigste van de reis.

Het laatste deel van de reis is het noord oosten van Australië.

Het stadje port Douglas is heel aardig, grappig was daar het voeren van een grote vis bij een restaurant dat werd gadegeslagen door een grote menigte. Een hoogst punt was ook de reis door het Daintree Park naar Cape Tribulation. Alhoewel het weer regenachtig was hebben toch genoten van de overweldigende groene omgeving met wilde paarden en een bezoek aan het Discovery Centre.

Een bezoek aan Coffeeworks in Maureeba kunnen wij ook aanraden. Het is een geweldig grote verzameling van alles wat met koffie te maken heeft. Ook Granite Gorge in de buurt van Maureeba kunnen we de liefhebbers van Wallibi’s aan bevelen. Ze eten hier letterlijk uit je hand.

Een van de grootste hoogte punten was ook het ontdekken van een Platypus, in het mooie Gums Rose Resort, ook het dagelijks voeren in de ochtend van de papgaaien en parkieten is leuk. Het onderkomen in dit resort staat 2e op onze top 10 lijst.

Townsville als stad heeft niet zo veel te bieden. Voor het aquarium hadden we helaas geen tijd. Wij zijn wel naar Magnetic Island geweest waar we voorwaar zelfs meerder Koala’s hebben mogen zien ( in het gebied van “the Forts”.) Alhoewel het snorkelen bij het rif heel aardig was was het de excursie op zich toch een teleurstelling. We reisden nl. met een grote een grote boot met maar liefs 190 passagiers, die als een insekten plaag de koekjes en cake opaten. verder duurde de reis maar liefst drie uur, waarbij wel moet worden gezegd dat we de in Sydney gemiste Walvissen ruimschoots hebben kunnen aanschouwen. Op onze hotel top tien staat het hotel in Mission Beach op nummer 1, prachtig gelegen aan het strand

met een aardige keuken en met een bed en balkon met uitzicht op de palmen en het strand. Palm Cove is een aardig plaatsje waar verder niet zo veel is te doen. We zijn wel nog naar Green Island geweest vanuit Cairns een echte aanrader. Met 40 minuten varen zie je net zoveel koraal en vissen als bij het Knuckelreef.

Samenvattend kan ik zeggen dan het een fantastische reis is geweest, die prima in elkaar is gezet. Australië is een prachtig divers land met vele (ver)gezichten. Ook de Australiërs zij hartelijke mensen die voor zover wij ze zijn tegengekomen de dag plukken met “no worries”.

Met de excursies hadden we wat meer pech. De leukste vonden wij het fietsen in Sydney ondanks de platte band. De auto’s waren prima misschien hadden we in het Red Centre eventueel ook nog een 4 wheeldrive kunnen gebruiken. De hotels waren redelijk tot goed.

Ook vonden wij de behulpzaamheid prima. Dus bij deze bedankt voor een mooie herinnering.

Met Vriendelijke groet,

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×