Contact informatie Contact informatie Contact informatie
Lees onze aanbevelingen
Stichting Garantiefonds Reisgelden Australië specialist Calamiteitenfonds Kiwi specialist

Reisdocumenten en visumplicht

Hieronder vindt u belangrijke informatie, lees dit aub goed door!
Datum update: 26 oktober 2010.

Geldigheidsduur paspoort
Wij adviseren dat paspoorten tot minimaal 6 maanden geldig moeten zijn na de geplande terugreisdatum naar het land van herkomst. (Dit ook in verband met eventuele overstappen in Aziatische steden waar uw paspoort langer geldig dient te zijn dan Australië of Nieuw-Zeeland).

Namen op uw tickets
De namen op uw tickets moeten exact overeenkomen met de paspoortgegevens. Het gebeurt nogal eens dat de meisjesnaam in het paspoort staat, terwijl de trouwnaam wordt doorgegeven aan Great Pacific Travel, dit is dus onjuist, let u er aub op dat enkel de paspoortnaam geldig is voor de douane en immigratie.

Visum

Alle Nederlandse en Belgische staatsburgers met een paspoort met een expiratiedatum NA de te verwachten terugkeerdatum na de vakantie in Nederland, hebben voor Nieuw-Zeeland geen visum nodig. Nederlandse en Belgische staatburgers die reizen naar Australië  dienen een visum te hebben. Reizigers die maximum 3 maanden in Australië verblijven komen in aanmerking voor een electronisch visum het zogenaamde ESTA. U dient bij boeking een paspoortkopie te verstrekken (dit mag per post of per email) we vragen het visum dan als service kosteloos voor u aan. Het betreft hier een electronisch visum en dus geen stempel in uw paspoort. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een printje van uw electronische aanvraag en goedkeuring.
 

Onze service
Great Pacific Travel doet haar uiterste best om nauwkeurige informatie aan onze reizigers te verschaffen. Wij zijn echter afhankelijk van de Australische en Nieuw-Zeelandse authoriteiten vwb de nauwkeurigheid van de informatie welke door deze authoriteiten wordt verstrekt.  Verder kunnen paspoort vereisten zonder aankondiging opeens door de authoriteiten worden veranderd. De reiziger blijft daarom zelf verantwoordelijkheid dragen voor het verzorgen van de correcte reisdocumenten voor vertrek naar Australië of Nieuw-Zeeland. Check dus de website van het consulaat regelmatig om te checken of paspoortvereisten zijn veranderd of bel Great Pacific Travel voor de laatst beschikbare informatie.