Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Reviews

Bedrijfsnaam

Gelukkig was GreatPacificTravel altijd bereikbaar, soms wel tot 03:00 uur s' nachts om een ticket te regelen!

4.5

Wij, Dennis en Emma, hadden een sabbatical van 3 maanden opgenomen. Hiervan zouden wij beginnen met 7 weken touren door Australië en daarna 5 weken Thailand bewonderen.

Wij kennen GreatLakes Travel via onze ouders en hebben door de positieve ervaring van hen ook via deze organisatie geboekt. Het contact was persoonlijk en alles was snel en goed geregeld!
Vanwege de Corona omstandigheden hebben wij de reis helaas eerder moeten afbreken ergens aan het einde van onze zesde week in Australië. Gelukkig hadden we goede hulp van Theo (Australië expert van GreatLakes Travel), om ons in deze bizarre tijd te helpen aan een ticket naar huis.
Buiten dit wat onverwachte en jammere eind, hebben wij alsnog enorm genoten en een toptijd gehad:

We begonnen de eerste twee weken met de Great Ocean Road, startende vanaf Melbourne. Hier hebben we deze mooie stad bekeken, vrienden bezocht en onze Apollo camper opgehaald.
Bij Apollo zelf kregen we eerst een camper mee die niet helemaal in goede staat was, echter bij het constateren van de gebreken kregen we gelijk een nieuwe. Wel probeerden ze ons allerlei dingen aan te smeren zoals een tolkaart en extra verzekering van banden, ruiten en de onderkant (dit zat blijkbaar niet in het pakket inbegrepen #kleinelettertjes). De verzekering hebben we wel genomen omdat we geen risico wilden lopen maar de tolkaart niet, en deze hebben we ook nooit nodig gehad.

Daar gingen we dan, in onze camper de Great Ocean Road op. Wat was deze route super mooi! We hebben alle bezienswaardigheden wel gehad en ervan genoten. Soms waren we wel tot s’ avonds laat bezig en eindigden we in het donker. Hier moesten we dan wel erg rustig rijden want de night wildlife liet zich alweer snel zien, koala’s op de weg en kangaroos die plotseling overstaken.
Zorg als je eindigt in het donker altijd dat je al een camping hebt geboekt. Wij hebben gebruik gemaakt van WikiCamps, top app (ook voor dingen zoals gratis douche, tankstations etc.).
In het midden van de Great Ocean Road zijn we wat noordelijker gereden richting The Grampians, één van onze hoogtepunten! Super mooie natuur, hikes die je kan doen en heaps of wildlife! Op de camping liepen de emoes en kangaroos langs je camper. Dit hebben we overigens op meerdere plekken in Australië gehad.


The Great Ocean road eindigde voor ons in Adelaide waar we weer vrienden bezochten, de stad verkenden en een show van ‘The Fringe’ festival bezocht hebben. Leuke stad!
Inleveren van de camper ging snel en was binnen 2 minuten gedaan, dus op naar het vliegveld om naar Sydney te vliegen. In Sydney de camper opgehaald om zo richting Cairns te rijden, maar eerst nog drie dagen in Sydney verbleven. Deze drie dagen hebben we volop benut met gratis citytours, zelf wandelen, bezoek aan The Opera House (vergeet de lichtshow s’ avonds niet) en lekker eten. Via GreatLakes Travel hadden we ons hostel geboekt (op een leuke centrale plek) en een trip naar de Blue Mountains. Helaas hadden we deze dag alleen maar mist en konden we maar 3 meter ver kijken. Gelukkig hebben we dit zelf de eerste dag met onze camper goedgemaakt en zijn we opnieuw daarheen gereden. Zeker de moeite waard! Prachtige omgeving, mooie wandelingen en natuur.

Onderweg van Sydney naar Cairns hebben we meerdere hoogtepunten gehad. Naar Fraser Island hebben we een 3-daagse tour gedaan wat echt super was. Gezellige groep, leuke activiteiten, veel dingo’s spotten, slapen in een tentje in de duinen en veel relax momenten voor jezelf. We hebben alle groten steden aan de Oostkust bezocht, veel natuurgebieden meegepakt en bij de Whitsundays hebben we een 2-daagse tour gedaan op een zeilboot. Prachtig blauwe zee, witte stranden, relaxte sfeer, snorkelen en voor het eerst wezen suppen! s’ avonds bier drinken op het dek met continu haaien om de boot heen, heel bijzonder 🙂

Wij houden erg van alle wilde dieren en wilden deze dus ook graag allemaal zien. We zijn op zoek gegaan naar de Platypus (vogelbekdier) en lazen dat je deze bijzondere dieren in Eungella National Park goed kon spotten. Dit bleek gelukkig zo te zijn en we hebben lekker een tijdje bij het water gezeten om ze te aanschouwen. Vanuit Townsville hebben we Magnetic Island bezocht met het idee te gaan snorkelen en rock wallabies te spotten. Snorkelen ging helaas niet omdat het water heel troebel was door de heftige storm de dagen ervoor. Maar de rock wallabies hebben we zeker gespot. Ze waren super brutaal en we hadden ze helemaal voor onszelf. We hadden moeite om rustig te kunnen lunchen 🙂

De laatste week van de reis besloten we wat meer vaart te maken richting Cairns vanwege al het Corona nieuws. Vanaf hier hebben we ook Cape Tribulation en Daintree River bezocht. Cape Tribulation heeft een mooie route waar je veel wildlife kunt spotten zoals de cassowarry en de tree kangaroo. Helaas hebben we geen tree kangaroo gespot maar wel een cassowary met 2 kuikens, fantastisch! Bij Daintree hebben we een tour gedaan over de Daintree river. Hier zagen we veel krokodillen en deze konden we in alle rust bekijken zonder dat ze gevoerd worden wat je bij veel andere tours ziet. Heerlijk rustig in hun natuurlijke habitat.

De laatste dagen zaten we op een camping zo goed als in Cairns. Vanaf hier werden alle tickets die geboekt werden steeds geannuleerd vanwege Corona. Gelukkig was Theo van GreatLakes hard aan het werk voor ons, soms wel tot 03:00 uur s’ nachts om een ticket te regelen! Thanks Theo 🙂
Uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we een van de laatste vluchten terug naar NL kunnen nemen! Helaas hebben we de reis dus eerder moeten afbreken, maar wat hebben we genoten!

Nog snel enkele tips:
– Koop in de supermarkt een simkaartje voor internet en gebruik dit zeker voor je WikiCamps en het lezen van reviews van reizigers.
– Check goed je camper voor je vertrekt en maak een video van alle krassen en de staat van de camper.
– Plan alles ruim, alles kost uiteindelijk meer tijd, met name ook omdat de afstanden groot zijn.
– Wil je Whitsundays én Fraser Island bezoeken? Combineer dit voor een goedkopere prijs!
– Geniet van de natuur zoals deze is en respecteer alle wildlife

Bedrijfsnaam

Alles klopte, prachtige parken, heerlijke reis.

5

We zijn al weer 2 weken terug en we hebben een super vakantie gehad.

Alles klopte, prachtige parken, heerlijke reis.

Dank voor alles!

Bedrijfsnaam

Wij kunnen terugzien op een prachtige reis.

4.5

Dag allemaal

Wij kunnen terugzien op een prachtige reis. Het is een ongelooflijk mooi land met veel ruimte; alles ziet er fris en schoon uit. En wat een stilte! Het is wel weer even wennen in het drukke Nederland en alle hectiek.

We hebben de route volgens mijn schema gereden. En dat is goed bevallen. Die “extra” dag op het Noordereiland hebben we benut voor een rustige tocht naar Wellington (in etapes.) En, wat ook niet onbelanglijk is: we hebben bijzonder mooi weer getroffen. Weliswaar kwamen we in de nacht in Auckland in stromende regen aan en de volgende dag was het ook nog regen, maar daarna (op een halve dag en avond na) alleen maar mooi weer. We beseffen ons wel dat het mooie weer ook onze reis ten goede is gekomen. Op elke locatie namen we het mooie weer mee, leek wel, want niet alle reizende Nederlanders waren zo fortuinlijk met mooi weer.

Nog een paar tips voor volgende bezoekers: we zagen op het vliegveld in Auckland dat er ook een hotel transfer bus was. Toen we daar naar vroegen zei een taxichauffeur dat dit niet juist was en wees ons op de plek van waaruit wij per taxi moesten vertrekken. Nu midden in de nacht, wil je alleen maar naar je bed. En hup dan maar een taxi. Dat kostte ons NZ 80, terwijl wij in het hotel vernamen dat de prijs van een hotel transfer NZ 25 p.p. is. Deze kwam vrijwel na onze aankomst in hotel ook al aan. Dus daar konden we NZ 30 op besparen. Wel handig als deze info aan toekomstige reizigers bekend is. (Commentaar Great Pacific Travel in de reispapieren treft u alle transfer mogelijkheden in Auckland waaronder indicatieprijzen voor taxi & de genoemde shuttleservice)

Zoals je al aangaf, is Apollo een driesterren camperverhuurder. Dit moeten wij beamen. Bij het ophalen van de camper werd vrij snel alles doorgenomen. Elk plekje, deukje en krasje werd zo’n beetje weggewimpeld met “niet zo belangrijk”. Terwijl bij inlevering van de camper in Christchurch de betreffende dame elke krasje, deukje oplettend aanwees en bekeek.
Helaas hadden wij onderweg schade met de camper opgelopen: waarschijnlijk een zwiepende tak die een kras over de breedte van de camper had gemaakt. Hoewel wij all risk verzekerd waren, gingen zij toch in eerste instantie heel uitvoerig daarover beraadslaan. Uiteindelijk moesten wij een schadeformulier invullen, de schade werd gedekt door de verzekering, maar we moesten wel weer NZ 70 voor administratiekosten betalen. Een beetje vreemd als je al zoveel extra geld voor een verzekering moet betalen. De administratiekosten zouden wij via onze reisverzekering kunnen declareren, zo vermeldde ze ons. Dat moeten wij nog gaan doen. Ik ben benieuwd of zij nog iets uitkeren.
Daarnaast zei de man bij aflevering dat de inventaris klopte: je gaat er dan vanuit dat alles in de camper zit. Maar nee, ik had alleen een steelpannetje en koekenpan + twee deksels om mee te koken. Er waren ook geen wijnglazen, alleen twee waterglazen. (Na twee weken hoorden wij van een ander Nederlands stel dat zij alle ontbrekende zaken zelf mochten kopen en dat zij dat later bij Apollo konden declareren. Is ons dus niet verteld.)
Maar goed, ik heb alles kunnen koken wat wij wilden met het steelpannetje en de koekenpan. Dat was verder geen probleem.
Maar ons advies is: om toch alles heel rustig zelf te checken en de tijd te nemen, ook als de medewerker zogenaamd geen tijd of haast heeft.

(Commentaar Great Pacific Travel: Bovenstaande zaken zijn goede voorbeelden waarom wij Apollo als 3 sterren verhuurder kwalificeren. In het algemeen zijn de campers goede moderne campers maar qua service gerichtheid & afhandeling laten ze soms steken vallen. Ook bevatten hun huurvoorwaarden veel uitzonderingsgevallen waarbij geen dekking is. Ze hanteren hun voorwaarden strikt en zullen snel geneigd zijn administratiekosten aan u als klanten door te belasten volgens hun huurvoorwaarden. We hebben klanten Swaager een attentie toegestuurd vanwege het ongemak. Voor toekomstige klanten raden we aan altijd contact op te nemen met de verhuurder indien zaken uit de inventaris ontbreken.  Vaak krijgt u dan toestemming om tot een bepaald bedrag de ontbrekende spullen aan te schaffen. Apollo is op de hoogte gesteld van de ervaring bij het ophalen van de camper en heeft toegezegd personeel beter te instrueren).

Het B&B in Harewood was prima en Sue en Gregg waren bijzonder attent en de bedden heerlijk. Dat was fijn na zoveel nachten in de camper. Want het matrasje in de camper was erg dun en de planken erg hard!

Op de terugweg van Christchurch naar Amsterdam, hadden wij in Singapore een overstaptijd van 7 uur. Voor ons was het bij aankomst in Singapore al tijd om te gaan slapen: we hebben ook nog geprobeerd een paar uur te reserveren in het transithotel maar dat zal vol. Dan blijken 7 uren toch wel lang. Dit hebben wij ons vooraf totaal niet gerealiseerd. Nu zou ik zeggen: boek een paar uur in het hotel, al lig je maar even een tijdje op een bed. Was heerlijk geweest.

Dit waren de tips.

We zijn nog helemaal vol van onze reis en nog erg aan het nagenieten.
nog bedankt voor alle adviezen, we kunnen terugzien op een heel mooie vakantie!

Bedrijfsnaam

No worries!

5

Het was een geweldige reis, alles klopte!!! Het was een prima afwisseling tussen de steden en de mooie natuur van Australië. Ook kwam het weerzien met onze dochter op het juiste moment. Eerst een paar dagen acclamatiseren in Sydney zorgde ervoor dat we niet meer zo vermoeid bij haar aankwamen.

Alle accomodaties waren meer dan prima, leuke verdeling tussen hotels, lodges en het B&B. Ook de vliegmaatschappij was heel goed, we zijn flink verwend door de stewardessen.

Na een lange maar goed verzorgde reis kwamen we aan in Sydney. Wat hadden ze ons verwend in het vliegtuig met aandacht, eten en drinken. ‘s Avonds nog gauw een drankje gedaan in de stad waar het druk en gezellig was. Het bleek Anzac day te zijn, Bevrijdingsdag, waardoor er veel mensen aan het feest vieren waren. In Sydney hebben we de tijd genomen om een beetje te wennen aan het Australische leven. Natuurlijk hebben we als een van de eerste dingen de Harbour Bridge en het Opera house bekeken. Wat is het bijzonder om dit met eigen ogen te mogen bekijken. Na een goede tip van jullie zijn we op de ferry gestapt naar Manly beach, een surfers paradijs. Het ontbrak natuurlijk aan de surfers maar wat wil je anders in de herfst. Maar het grote doel van de ferry-tocht was natuurlijk, Sydney vanaf het water bekijken.

Tijdens het verblijf in Sydney hebben wij een tour gedaan naar de “Blue Mountains”. ’s Morgens opgehaald bij het hotel en na een reis van anderhalf uur kwamen we voor het eerst in contact met de “KANGAROOS” . Tijdens het rijden heeft “Mel”onze reisleidster van alles verteld over Sydney, de regio en de “Blue Mountains”. In de ochtend hebben we allerlei Look-outs aangedaan, met de mogelijkheid om wat foto,s te kunnen maken. En natuurlijk hebben wij daar gretig gebruik van gemaakt. Enigste minpuntje:de Blue Mountains waren erg mooi, maar het was veel in de auto zitten. Dit was niet erg als er wat meer tijd voor een wandeling was geweest. (Commentaar Great Pacific Travel: We waarderen uw feedback over deze tour. Het is ons duidelijk dat indien mensen een impressie willen krijgen van de Blue Mountains dit een goede excursie is maar de nadruk ligt minder op het beleven van de prachtige natuur. Het advies is dan ook indien u genoeg tijd heeft met de auto zelf naar Blue Mountains te rijden en 1 overnachting hier te plannen. U kunt dan zelf het tempo bepalen & welke wandelingen u wilt maken. We hebben inmiddels ook een Aboriginal dagexcursie opgenomen in de Blue Mountains waarbij de nadruk ligt op Aboriginal cultuur & wandelen in de prachtige natuur van dit gebied. U ziet dan natuurlijk niet de highlights van het gebied maar u ziet een klein stukje heel gedetailleerd. Voor mensen die maar beperkt de tijd hebben is een dagexcursie langs de highlights wellicht toch de beste keuze. Informeer hierna bij het opvragen van een offerte we bieden u dan graag een aantal mogelijkheden zodat we voor u de meest geschikte excursie kunnen aanbieden).

Na een prettig verblijf zijn wij na 4 nachten op weg gegaan naar onze dochter in Melbourne. Dit was natuurlijk ons belangrijkste doel van heel deze vakantie. Het was heel fijn om bij haar te kunnen zijn en samen met haar een aantal dingen te kunnen bekijken.

Op maandag zijn we onze auto gaan halen, hier werden we heel goed en aardig geholpen, en kon onze reis naar “the great ocean road”beginnen

We hadden natuurlijk al veel gehoord over de “the great ocean road”maar dat het zo mooi was, hadden wij niet kunnen bedenken. In Apollo bay hadden wij een heerlijk hotel , midden tussen alle restaurantjes en winkeltjes. Het was nu heel rustig, zodat wij de eerste avond ontdekte dat we wel op tijd moesten gaan eten anders zouden de restaurants hun deuren sluiten. We zijn nog gauw doorgereden naar de Twelve Apostels want deze zouden adembenemend zijn bij zonsondergang. En niets was minder waar!!!

De volgende dag een bezoek gebracht aan de Top Tree walk en zijn we afgedaald naar de Triplet falls. Indrukwekkend mooi!!!

Op de terugweg naar het hotel hebben we nog even geprobeerd een bezoek te brengen aan het Ligthouse. Aan de weg erna toe zouden heel veel bomen staan waar we koala’s konden zien. Helaas was het te laat voor het Lighthouse en hadden de koala’s zich verstopt. Na heel goed zoeken, samen met een andere bezoeker, hebben we uiteindelijk heel hoog in de bomen onze eerste koala gespot.

En dan via de Twelve Apostels op weg naar het B&B in Narracoorte, een heel lief eigen huisje met alles erop en eraan. We waren helemaal verbaasd wat we aantroffen, een breakfast in de koelkast en een lieve eigenaresse die meteen kwam vragen of alles in orde was.

Via een mooie autorit naar de ferry voor de overtocht van Cape Jervis naar Kangaroo island waar we de eerste avond sliepen in het plaatsje Penneshaw omdat we niet meer verder konden rijden naar Het National Park “Flinders Chase”. Wij mochten namelijk ’s avonds niet meer autorijden van het autoverhuurbedrijf i.v.m. overstekende kangaroos en walibi’s (commentaar Great Pacific Travel: in zgn. afgelegen gebieden waar Kangaroo Island ondervalt mag je inderdaad vaak niet rijden met een huurauto tussen zonsondergang & zonsopgang. Daarom hebben we klanten van Diest geadviseerd om eerst 1 nacht bij Peneshaw te overnachten i.v.m, de late aankomsttijd van de ferry).

In Penneshaw hebben we ’s avonds een pinguin tour gedaan, privé omdat er geen andere deelnemers waren. In het donker met een zaklantaarn kleine blauwe dwergpinguïns bekeken die onderweg waren naar hun slaapplaats voor de nacht.

In het National Park sliepen we in een lodge met in onze voortuin walabi’s en possums. Het was er heel rustig zodat je ’s morgens wakker werd van de vogels. In het park hebben we een prachtige wandeling gemaakt vanuit het bezoekerscentrum en natuurlijk de grote bezienswaardigheden bezocht. Alle mooie plekken worden goed aangegeven vanuit de parkeerplaatsen, rechtstreeks en soms met een kleine wandeling. Heel bijzonder waren de “Remarkelble Rocks” en de “Admirals Arche”met de zeeleeuwen op de rotsen. Een bezoek aan het eiland is zeker de moeite waard.

Na 3 nachten gingen we op weg naar Adelaide, op tijd vertrokken om op tijd bij de ferry te zijn. In Adelaide hadden wij een geweldig mooi hotel met veel luxe en echt midden in het centrum. Om de hoek zaten alle restaurants, winkels en barretjes. Het was die dag heel lekker weer dus zijn we meteen op het terras gaan zitten met een lekker drankje. Na genoten te hebben van het zonnetje zijn we ons gaan oriënteren in de stad. Adelaide is een gezellige stad, niet groot maar wel met veel sfeer. Twee nachten hebben we doorgebracht in deze stad, daarna zijn door de Barossa valley naar Mildura gereden. Tijdens de autorit hebben we kennisgemaakt met het weidse van Australië. Wegen met zo af en toe een auto en zijwegen van gravel of zand.

Vanuit Mildura gingen op weg naar de “Grampians”waar we zouden slapen in een lodge. Midden in het dal lag het plaatsje Halls Gap, dit plaatsje is in januari flink getroffen door overstromingen. Er hingen foto,s waarop we konden zien hoe erg de situatie was geweest. Ook deze dag was de kwaliteit van het weer niet helemaal optimaal, heel mistig en dat was erg jammer. Je kunt veel zaken goed laten regelen maar het weer is nooit te voorspellen. We wilden de volgende dag wat rond gaan rijden maar we kregen in het bezoekerscentrum een folder mee die aangaf welke wegen open waren. Het bleek dat enkele wegen afgesloten doordat ze beschadigd waren en nog niet veilig genoeg waren voor het verkeer. Gelukkig hebben we toch de mooiste plekjes kunnen bekijken, al hebben wij wat meer kilometers gereden dan anders het geval zou zijn geweest.

Het is moeilijk aan te geven in woorden hoe geweldig onze vakantie is geweest. Het is een land met prachtige natuur, gezellige steden en ontzettend lieve attente relaxte mensen.

Dank jullie wel voor alle goede zorgen, tips en fijne verblijfplaatsen. Het heeft onze reis onvergetelijk gemaakt.

No worries,

Bedrijfsnaam

Hoogtepunten waren zeker wel onze driedaagse reis door het midden van Australië

5

In de zomer van 2011 (winter in Australië) hebben we een rondreis door het land gemaakt. Het is een ontzettend mooi land, met veel verschillende landschappen. Hoogtepunten waren zeker wel onze driedaagse reis door het midden van Australië, langs o.a. Uluru (Ayers rock), het Wildlife Habitat in Port Douglas, de wegen waar je vierwiel-aandrijving voor nodig hebt en het snorkelen boven het Great Barrier Reef.

Ayers rock is natuurlijk erg bekend, maar als je er bent zie je toch pas hoe mooi de omgeving er is. Je ben midden in de woestijn, maar er is toch ook veel groen. Een stukje lopen langs Ayers rock is een echte aanrader. Wel even klimmen, maar dat is de moeite waard. Doordat we drie dagen met een groepje en een gids door het binnenland reisden, kreeg je veel te horen over het leven en de gewoontes van de Aboriginals.

Het Wildlife Habitat in Port Douglas is erg leuk, omdat je daar bijna alle denkbare Australische dieren kunt vinden. En ze lopen ook nog eens vrij rond! Toen we even uitrustten liep er bijvoorbeeld een enorme Emu voor ons langs. Even later stonden we midden op het pad opeens oog in oog met een kangoeroe. Er waren vele soorten kangoeroes en ook erg veel soorten vogels (uilen, papagaaien en nog vele anderen). Gelukkig maar dat de krokodillen wel achter een hek zaten.

Het Great Barrier Reef heeft indruk gemaakt, omdat het gewoon prachtig is. Je kunt er vissen vinden in alle denkbare kleuren, koraal in alle vormen en maten en de snorkel- en duikinstructeurs doken zo een paar reusachtige zeekomkommers op om vast te houden. Ook wel bijzonder was dat we opeens boven een haai zwommen! Het was heerlijk om een dag op en in zee door te brengen en als je dan onderweg ook nog eens een paar walvissen langs ziet zwemmen is helemaal af!

De vierwiel-aandrijving was ook een hoogtepunt, omdat het gewoon leuk is om door water te rijden J. Oppassen dat je niet over een krokodil rijdt!

Naast deze paar puntjes, waren er nog veel meer geweldige hoogtepunten. Er valt genoeg te beleven Down Under!

Bedrijfsnaam

Wij zijn weer terug na een geweldige vakantie.

4.5

 

Beste GreatPacificTravel,

Wij zijn weer terug na een geweldige vakantie.

Er zijn enkele ( kleine) zaken die ik door wil geven misschien in het belang van volgende vakantiegangers!

– Op de voucher van de huurauto stond Apollocars. Op het aangegeven adres konden we die niet ontdekken, we zijn het maar gaan vragen en toen bleek dat we bij Hertz moesten zijn.

– De ‘walkabout’ was fantastisch! Maar……. in de folder van de walkabout , die in Old Leura Dairy lag, stond dat deze tocht niet geschikt was voor mensen boven de 55 jaar. De mevr. van de receptie heeft dat toen voor ons nagevraagd en dat bleek inderdaad het geval. Doordat wij op de afgesproken dag de enigen waren heeft ‘Evan’ de tocht aan onze leeftijd aangepast. Maar het was nog steeds eigenlijk te zwaar! Wij hadden het niet willen missen, maar hebben wel 4 dagen krom gelopen van de spierpijn. Niet dat dat erg was maar er kunnen ook andere problemen ontstaan.Wij waren verbaasd dat hij zich aboriginal noemt ( of mag noemen) terwijl hij de indruk wekt net zo blank te zijn als jij en ik! Hij had er een hele verklaring voor, maar wij hadden daar een ‘vreemd’ gevoel bij. Maar goed hij heeft ons een geweldige dag bezorgd, dus het is verder wellicht niet van belang.

– Solitary islands lodge.

Dit is een paradijsje!!!  De eigenaresse is niets te veel, het is geweldig mooi gelegen. Je kunt vanaf je balkonnetje de walvissen zien in zee en mevr. heeft er zelfs aan gedacht een verrekijker voor dat doel neer te zetten! We hebben beloofd bij jullie een goed woordje voor deze lokatie te doen want ze zouden dolgraag meer mensen uit het buitenland hebben. Ons inziens is het echt de moeite waard.

Zoals je ziet zijn het wat kleine dingen maar het leek me dat jullie dit wel moeten weten.

Verder klopte alles prima,

vriendelijke groeten,

Bedrijfsnaam

Highlights van onze Australië-trip

4

 

Highlights van onze Australië-tripHet verschil in landschap en mensen was al een hoogtepunt van onze reis door Australië.

Allereerst is er de grote stad Sydney met een zeer beloopbaar centrum.

Hoogtepunten van Sydney vonden wij buiten de bekende monumenten vooral Darlinghabour gebied, Het veer naar en het strand van Manly maar zeker ook de Botanic Gardens met zijn prachtige bomen en flying foxes. Onze fietstocht was ook de moeite waard, ik zou alleen de organisatie aanraden toch maar een reserveband of op zijn minst een pomp mee te nemen, want op driekwart van de trip kreeg onze reisleider een platte band en daarna hebben we de rest van de tocht te voet af gelegd.

The Red Centre is een prachtig woestijngebied waar de geest van de Aboriginals rondwaard. Alhoewel het Desertpalm Resort absoluut geen verkeerd adres is vraag ik me af of het gezien de beschikbare tijd misschien niet handiger is om op Ayers Rock airport te landen, dat bespaard een dag aan reizen waardoor je wat meer tijd hebt om het gebied zelf te verkennen.

(commentaar Great Pacific Travel: reistechnisch is het inderdaad handiger om niet een rondje te rijden zoals standaard in ons reis is opgenomen van Alice Springs naar Alcie Springs maar om de route van Alice Springs naar Ayers Rock af te leggen of v.v. echter u krijgt dan te maken met zgn achterlatingskosten die kunnen enkele honderden euro’s bedragen).

De Uluru is een magische berg erg mooi en mystiek wij zijn twee maal gaan kijken naar de zonsondergang. Een keer op een bergje binnen het Ayers Rock Resort en een keer op de sunset parking in het park zelf. De Sunrise excursie vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. Ik had een beetje het idee dat we in een voorgekookt toneelspelletje terecht kwamen. Wel een hoogtepunt was de wandeling in de KataTjuta naar de lookout Karingana met een overzicht over de Valley of Winds. Kings Canyon vonden we ook mooi in de vallei zelf zagen we de eerste levende kangaroe.

De stad Darwin vonden we op zich niet zo spectaculair. Echter het Kakadu park is dat wel ook hier geldt dat er een enorme variatie in aanbod is. Hoogte punten in het park voor ons waren de Birru rotstekeningen,de tocht naar de Jim Jim watervallen, waarbij vooral de laatste 10 km. een echt spannend 4 wheel drive pad heeft. En natuurlijk ook de Jim Jim watervallen zelf, waar je mooi kunt zwemmen in de watervalkom. Een andere aanrader is de Yellow Water Cruise en dan vooral de laatse van de dag waar je bij een ondergaande zon een prachtige blik op de Wetlands krijgt.

Verder vonden wij op dit gedeelte van de reis het Litchfield park erg mooi.Met als hoogte punten de kompastermietenhopen en de Florence waterval waar je ook goed in kunt zwemmen. Hier werden we bijna omver gelopen door een kangaroe.

De onderkomens in het Kakadu park en bij de luchthaven vonden wij bij een van de aardigste van de reis.

Het laatste deel van de reis is het noord oosten van Australië.

Het stadje port Douglas is heel aardig, grappig was daar het voeren van een grote vis bij een restaurant dat werd gadegeslagen door een grote menigte. Een hoogst punt was ook de reis door het Daintree Park naar Cape Tribulation. Alhoewel het weer regenachtig was hebben toch genoten van de overweldigende groene omgeving met wilde paarden en een bezoek aan het Discovery Centre.

Een bezoek aan Coffeeworks in Maureeba kunnen wij ook aanraden. Het is een geweldig grote verzameling van alles wat met koffie te maken heeft. Ook Granite Gorge in de buurt van Maureeba kunnen we de liefhebbers van Wallibi’s aan bevelen. Ze eten hier letterlijk uit je hand.

Een van de grootste hoogte punten was ook het ontdekken van een Platypus, in het mooie Gums Rose Resort, ook het dagelijks voeren in de ochtend van de papgaaien en parkieten is leuk. Het onderkomen in dit resort staat 2e op onze top 10 lijst.

Townsville als stad heeft niet zo veel te bieden. Voor het aquarium hadden we helaas geen tijd. Wij zijn wel naar Magnetic Island geweest waar we voorwaar zelfs meerder Koala’s hebben mogen zien ( in het gebied van “the Forts”.) Alhoewel het snorkelen bij het rif heel aardig was was het de excursie op zich toch een teleurstelling. We reisden nl. met een grote een grote boot met maar liefs 190 passagiers, die als een insekten plaag de koekjes en cake opaten. verder duurde de reis maar liefst drie uur, waarbij wel moet worden gezegd dat we de in Sydney gemiste Walvissen ruimschoots hebben kunnen aanschouwen. Op onze hotel top tien staat het hotel in Mission Beach op nummer 1, prachtig gelegen aan het strand

met een aardige keuken en met een bed en balkon met uitzicht op de palmen en het strand. Palm Cove is een aardig plaatsje waar verder niet zo veel is te doen. We zijn wel nog naar Green Island geweest vanuit Cairns een echte aanrader. Met 40 minuten varen zie je net zoveel koraal en vissen als bij het Knuckelreef.

Samenvattend kan ik zeggen dan het een fantastische reis is geweest, die prima in elkaar is gezet. Australië is een prachtig divers land met vele (ver)gezichten. Ook de Australiërs zij hartelijke mensen die voor zover wij ze zijn tegengekomen de dag plukken met “no worries”.

Met de excursies hadden we wat meer pech. De leukste vonden wij het fietsen in Sydney ondanks de platte band. De auto’s waren prima misschien hadden we in het Red Centre eventueel ook nog een 4 wheeldrive kunnen gebruiken. De hotels waren redelijk tot goed.

Ook vonden wij de behulpzaamheid prima. Dus bij deze bedankt voor een mooie herinnering.

Met Vriendelijke groet,

Bedrijfsnaam

Subject: beloofde verslagje

4

Op 31 oktober vertrokken wij (echtpaar van middelbare leeftijd) voor 2 nachten naar Kuala Lumpur in het Impiana hotel, daarna vlucht naar Brisbane en hotel voor 2 nachten.Vervolgens met een motorvan van Apollo 4 weken toeren door Australië om daarna in Melbourne weer op het vliegtuig te stappen naar Denpasar en op Bali nog even na te genieten.

Op 9 december weer aankomst in Amsterdam.

Dit alles was tot in de puntjes geregeld, alle lof!

En je had helemaal gelijk toen je zei dat je niet teveel moet willen zien.

We hebben daarom- mede dankzij jouw hulp- de geplande binnenlandse vlucht ook gecanceld van Adelaid naar Melbourne, om de simpele reden dat we te weinig tijd hadden en anders hadden moeten jakkeren. Dat was zonde geweest!

Van Brisbane zijn we naar het noorden gereden langs de kust naar o.a. Bundaberg, Gladstone en Yeppoon. Leuke stadjes en dorpjes en vaak bijna verlaten stranden met een azuurblauwe zee- geweldig!

Ik had nog graag doorgereden naar Mackay, maar… daar heb je het weer… we moesten weer terug omdat we uiteindelijk in Melbourne zouden eindigen.

Al die tijd hadden we prachtig, warm weer- zo rond de 34 gr.

Via het “hinterland” weer naar beneden. Saai landschap afgewisseld met weer mooie stukken die bijna Schots aandeden.

Met de regelmaat hebben we “wild” gekampeerd.

Kwestie van van de gebaande paden af te gaan en de ogen goed de kost te geven.

We hebben natuurlijk té veel meegemaakt om hier allemaal te beschrijven: het oorverdovende geluid van cicaden ( indrukwekkend!) en de vele gekleurde geveltjes en mooie gebouwen met vele winkeltjes in Toowoomba,  het regenwoud in Lamington Park, Surfers Paradise en Bondi Beach in Sidney.

Daar de motorhome geparkeerd op een grote parkeerplaats uitkijkend over het strand van Bondi Beach met alle surfers die op zeerobben lijken die in het water drijven!

Daar hebben we de bus genomen. Deze rijdt o.a. langs alle toeristische plekjes- handig!

Voordeel is natuurlijk dat wij in een gunstige tijd daar waren en dus plek genoeg. Hoogzomer is alles stampvol!

Daarentegen was het qua temperatuur nogal fris.

In Melbourne een tocht gemaakt op een klein schip. Ontzettend leuk om te doen en de stad vanaf het water te bewonderen met z’n prachtige skyline.

Architectonisch interessant en zeer fotogeniek!

De laatste paar dagen in Bali waren heerlijk om bij te komen van alle indrukken. Je had een prachtig hotel geregeld- écht heel sfeervol- en de mensen daar hebben wij ervaren als warm, vriendelijk en bescheiden.

Toch even een paar opmerkingen- maar daar maak ik onmiddellijk de kanttekening bij dat dit  persoonlijke ervaringen zijn, en dit dus voor lang niet iedereen zal gelden:

– Het jaar hiervoor zijn wij in Nieuw- Zeeland geweest. Als wij het over mochten doen dan waren wij eerst naar Australië gegaan en daarná Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland vinden wij mooier en de mensen vriendelijker. Nu waren wij iedere keer aan het vergelijken, en dat is zonde.

– Misschien waren de Australiërs aan vakantie toe, maar de benadering was vaak niet heel vriendelijk. ( wederom: onze persoonlijke ervaring).

– jullie hadden weer gelijk: Apollo Camperverhuur rekent heel wat kosten terwijl wij een all-in pakket hadden. Bij inlevering hadden we netjes aangegeven waar er een

beschadiging zat en zei men dat het in het pakket zat. Thuisgekomen zagen wij dat er een behoorlijk bedrag was afgeschreven- o.a. aan administratiekosten(?!)

Apollo wordt het dus wat ons betreft niet meer. Ook hier een volkomen ongeïnteresseerdheid, en de informatie -wat het gebruik van de auto betreft- was nihil.

United in Nieuw-Zeeland hebben wij hele goede ervaringen mee, maar deze zit helaas niet in Australië.

Desondanks hebben wij beide de wens om nog veel meer te willen zien- er is nog zoveel moois!!

Nogmaals dank voor jullie prettige en persoonlijke benadering en de volgende reis naar Australië boeken wij zeer beslist weer bij Great Pacific Travel!

Hartelijke groet van

Bedrijfsnaam

Subject: Bye bye down under....

5

Hai,

Nu we alweer 2 weken thuis zijn (helaas), dacht ik dat het de hoogste tijd is om jou nog even te mailen.
Allereerst om je enorm te bedanken voor alles wat je voor ons gedaan en geregeld hebt. Echt top! We hebben een super reis in Aussie gehad!
Om eerlijk te zijn: we wilden nog graag blijven. Wat een prachtig land, relaxte mensen en prachtig weer. Heerlijk!
De meiden hebben ook echt genoten. Ze wilden eerst helemaal niet meer alleen slapen toen we weer thuis waren. Het was natuurlijk veel gezelliger met z’n allen in de camper!
De camper was ook echt super.  En wat ook fijn was, was dat we toch het volledige verzekeringspakket genomen hadden.

We hebben in 6 weken met een camper gereisd van Cairns naar Adelaide. Een fantastische route waarbij we van veel hoogtepunten hebben genoten! Vooral Cape Tribulation heeft veel indruk gemaakt. De prachtige stranden en regenwouden zijn super. Ook Undara Vulcanic Parc was onvergetelijk. Vooral voor onze meiden, want het was daar voor het eerst dat we in grote aantallen kangoeroes om onze camper hadden hoppen. De stranden langs de oostkust zijn echt prachtig. Vaak ben je er helemaal alleen en kun je genieten van een stevige branding. Een ander hoogtepunt was natuurlijk Sydney. Wat een stad! Daar kun je je zeker een week vermaken. Verder naar het zuiden hebben we de Great Ocean Road gereden met stralend weer. Wat een indrukwekkende rostpartijen! Om stil van te worden. Bij Kennett river was een hele leuke camping waar de koala’s over de camping lopen en heel veel vogels te zien zijn. 6 weken lijkt een lange periode, maar het is werkelijk omgevlogen. Het land van no worries gaan we zeker nog een keer bezoeken!

Kortom, we hebben echt een fantastische reis gehad waar we met een heel warm gevoel aan terug denken!

Een hele fijne jaarwisseling

Groetjes,

Bedrijfsnaam

Subject: NZ commentaar

5

  Hallo Travelers,

Bij deze nog een terugkoppeling over onze ervaringen.

We hebben genoten van het vele natuurschoon en zijn dierenwereld.

We hielden rekening met een intensief dagprogramma maar het was rustiger dan verwacht. Elke dag hadden we genoeg tijd om alle voorgenomen bezienswaardigheden te bezoeken. Zoals we je reeds eerder hebben gemaild zijn we zeer tevreden over de organisatie. Dit is de 3ex dat we een reis op maat hebben geboekt en de 1e x dat alles probleemloos is verlopen. COMPLIMENT voor jullie.

We hebben vele accommodaties gehad, van eenvoudig tot zeer apart. Bij enkele willen we nog een opmerking plaatsen.

-In Tongariro, Bayview Grand Chateau, hebben we ontbijt bijgeboekt, tot onze tevredenheid. Een ruime keuze aan brood en beleg.

-De bedopmaak van Blue RIdge in Te Anau was geweldig met zelfs een bontvel over het bed gedrapeerd. Hier ook een zitbankje waardoor we niet genoodzaakt waren vanaf het bed TV te kijken. Echter, bij dit adres hebben we toch onze bedenkingen.Op de dag van aankomst bleek er in het keukentje geen vaatdoek en theedoek te zijn. Ze gaf zelf aan dit vergeten te zijn. Wel stond er een half karafje met port en 2 bonbons klaar. De volgende dag werd de karaf weer bijgevuld. Daarna niet meer. Het ontbijt bestond uit te roosteren brood en of zelfgemaakte muffins of croissants met geen kaas of vlees, alleen maar jam en honing, Je kon wel een ei, spek, tomaat en champignons laten bakken. De hoeveelheid yoghurt en vers fruit was bescheiden. De hoeveelheid die voor 8 personen werd aangeboden zou ikzelf aanbieden voor 4 personen.

-Een TOPPER was zeker Nisbett Cottage in Dunedin, in combinatie met de pinguinswalk en de excursie later op de dag.De kamer was prachtig en het ontbijt was TOP. Hier zelfs gerookte zalm, camembert, kaas en vlees met diverse soorten brood . Op dag 2 zelfs nog zelfgebakken cake erbij.Op de dag van aankomst kregen we een fles wijn aangeboden. Wat de pinguin-excursie betreft nog even het volgende. We werden verrast door de vroege tijd van opstaan. Dit hebben we je al laten weten.

-De laatste topper was de grote winnaar, het Allegrahouse waar de topsuite gereserveerd was. Wat een uitzicht vanaf een prachtige kamer. Ook hier een uitstekend ontbijt,Vergelijkbaar met Nisbett.

Het duiken was zeer mooi. Op de reis naar Paihia hebben we de duikschool niet bezocht in verband met tijdgebrek. Dit bleek echter geen probleem te zijn. Op de duikdag zelf was Henk om 08.00 uur ter plaatse aanwezig. Het verstrekken van de uitrusting liep gesmeerd en ook de administratieve afhandeling. De briefing op de boot was zeer uitgebreid. Deze duikschool is een aanrader.

(noot Great Pacific Travel: uit deze ervaring in het verleden hebben we de duiklokatie in Nieuw-Zeeland aangeraden. Alhoewel Nieuw-Zeeland minder bekendt staat als duikbestemming dan bijvoorbeeld Australië of sommige eilanden in de Pacific, is het duiken bij de Poor Knights eilanden groep voor de duiker met brevet een bijzondere ervaring door de verschillende klimaattypes die hier ook onderwater elkaar ontmoeten).

Wij weten nog niet wat de volgende grote reis zal zijn maar bv. Australië staat ook nog op ons verlanglijstje.

Mochten we hier serieus naar toe willen dan zullen we zeker weer gebruik maken van jullie diensten en service.

Nogmaals, hartelijk dank.

Vriendelijk groetend,

Bedrijfsnaam

Subject: Bedankt!

5
Hoi allemaal
Inmiddels zijn we alweer 1,5 week terug en begint morgen het werkende leventje weer. We hebben het echt helemaal super gehad de afgelopen tijd. Wat hebben we veel mooie plekken gezien en wat was het heerlijk in de camper. Relaxed leventje op die manier. Tijd is helaas omgevlogen. Alles was ook zo super goed geregeld door jou dat we ons nergens zorgen/druk over hoefden te maken. Super bedankt daarvoor!!! We hebben je inmiddels aanbevolen bij anderen die ook plannen hebben om een dergelijke reis te maken.
Voor jouw info: op Fiji en in Nieuw Zeeland hoef je tegenwoordig geen vertrekbelasting meer te betalen. Op de Cook Eilanden is de vertrekbelasting NZD 55,- p.p. De accommodatie op Rarotonga was verouderd en viel ons iets tegen (bar was gesloten tijdens oud & nieuw, we voelden ons daar niet speciaal, op de plaatjes zag het er mooier uit dan in het echt). Het hotel op Aitutaki was echt geweldig. Wat was het daar mooi en wat voelde we ons daar op ons gemak. Echt een goed advies van je om Aitutaki in het reisschema op te nemen.
Nogmaals super bedankt voor alles. Mocht je nog andere info willen, dan hoor ik het graag.
Groeten,
Bedrijfsnaam

Dank voor een prachtige reis door New-Zealand!

5

 

Hallo allemaal,

Dank voor een prachtige reis door New-Zealand!
Alles klopte, alles was makkelijk te vinden, allemaal PRIMA onderkomens, uitstekend!
Zoals dat heet: I’ll spread the word!
Graag tot een volgende keer!

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×