Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Reis FAQ

Veelgestelde vragen

De reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland en Oceanië vereisen vaak een goede voorbereiding, zodat onaangename verassingen kunnen worden voorkomen.
Dit geldt in het bijzonder voor reispapieren of andere belangrijke voorwaarden die door verschillende landen of reisonderdelen aan u worden gesteld.
Met behulp van onderstaande vragen en antwoorden proberen wij u op weg te helpen om deze noodzakelijke voorbereidingen te treffen zodat u met een gerust hart op reis kunt.
Mochten hier nog vragen over zijn verzoeken wij u om contact met ons op te nemen zodat we u verder kunnen helpen met uw voorbereidingen.

GreatPacificTravel raadt reizigers naar Amerika en Canada aan zich goed te verzekeren. Zowel een annuleringsverzekering, een reisverzekering en een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering zijn belangrijk. Op deze pagina kunt U zich goedkoop, gemakkelijk en snel verzekeren bij Allianz Global Assistance, wereldwijd marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen.

Klik HIER op deze link voor het afsluiten van reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

U wordt dan verbonden met het systeem van Allianz Global Assistance en U kunt meteen on-line een verzekering afsluiten.

De hulpcentrale van Allianz Global Assistance is 24 uur per dag bereikbaar, na uw telefoontje wordt direct de hulpverlening in gang gezet.

Sluit uw verzekeringen af bij de maatschappij met de meeste ervaring: Allianz Global Assistance!

De bagageruimte wisselt van camper tot camper. Er is dan ook geen eenduidig advies te geven of u hardschalen koffers mee kunt nemen in de camper. Zeker de kleine campermodellen hebben vaak niet voldoende bagageruimte. Voor deze modellen adviseren we dan ook flexibele reistassen.  Campers vanaf 7 meter lengte geldt meestal dat er voldoende bagage ruimte aanwezig is; dit houdt in dat, afhankelijk van het formaat van de koffers, zeer waarschijnlijk 3 tot 4 koffers buiten de leefruimte kunnen worden opgeslagen. Ons advies is dan ook om maximaal 3 tot 4  harde koffers mee te nemen in deze modellen en verder grote flexibele reistassen. De opbergruimte kan niet worden gegarandeerd. Indien u de camper ophaalt en inlevert op dezelfde locatie is er soms de mogelijkheid een lege koffer achter te laten bij de verhuurder. Dit is ten allen tijde op eigen risico.

Alle aangeboden campers biedt Great Pacific Travel aan met een uitgebreide aansprakelijkheids verzekering en schade verzekering.

Elke camperverhuurder heeft zijn eigen voorwaarden voor deze verzekeringen met daarin opgenomen een eigen risico. Het eigen risico kan per aanbieder wisselen maar gemiddel is het eigen risico ongeveer $ 5000,-. Dit eigen risico geldt voor schade aan bodem, banden, dak, ruiten, achteruit rijden tegen een paaltje, en dergelijke. De Online Camper Specialist biedt de mogelijkeheid om het eigen risico te beperken met een aanvullende verzekering.

Voor €13,50 per dag wordt een eigen risico van maximal $ 5000,- gedekt. Daarnaast biedt deze verzekering extra dekking in sommige gevallen tegen uitgesloten casco schade (schade die normaal niet onder de dekking van de camperverhuurder valt zoals schade aan het interieur, schade door off road rijden e.d. tot US$ 10.000.) Ook heeft u extra dekking voor bestuurders aansprakelijkheid, diefstal en een rechtsbijstand dekking.

 

 

Lang niet alle camperverhuurders bieden de mogelijkheid een baby of kinderstoeltje bij te huren. De kinderstoeltjes zijn verplicht tot 8 jaar.

Indien de camperverhuurder geen stoeltjes verhuurd heeft u twee mogelijkheden:

  • Een stoeltje bij een lokale winkel aanschaffen.
  • Uw kinderstoeltje meenemen in het vliegtuig (informeer bij uw luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden en voorwaarden; dit is niet altijd toegestaan!).

Een zogeheten Internationaal Rijbewijs is niets meer of minder dan een niet-juridisch vertaling van uw juridisch geldige Nederlandse rijbewijs. Internationaal Rijbewijs is dus eigenlijk een misleidende term, het is een juridisch ongeldig document en u dient dus altijd uw officiële Nederlandse rijbewijs mee te nemen. U kunt het Internationale Rijbewijs bij de ANWB verkrijgen tegen betaling van ongeveer 20-25 euro: neem altijd een goede pasfoto mee.

U heeft geen internationaal rijbewijs nodig als bestuurder van de camper of auto, dit is niet verplicht. Als Great Pacific Travel raden wij u echter wel aan een internationaal rijbewijs mee te nemen, omdat in het geval van een ongeluk of een verkeerscontrole er mogelijke verwarring zou kunnen worden vermeden.

U heeft gekozen voor een campperreis zodat u optimale vrijheid heeft uw route ter plaatse aan te passen aan uw wensen & (weers) omstandigheden. Het zou dan ook zonde zijn indien u alle campings van te voren al reserveert u verliest dan immers deze vrijheid weer. De ervaringen van de afgelopen jaren van de medewerkers van Great Pacific Travel is dat u vaak nog op de camping van uw keuze terecht kan. In Nieuw-Zeeland zijn twee type campings:
-DOC (Department of Conservation) campings deze liggen in of nabij de nationale parken zijn vaak zeer eenvoudig (soms zonder warm water, soms zelfs zonder faciliteiten) maar echt midden in de natuur gelegen. Een lijst met DOC campings treft u aan bij uw reisbescheiden.
-Commerciële campings zoals Top Ten holiday parks, Kiwi Holiday parks of campings niet aangesloten bij een keten. Vaak ontvangt u bij de camper een gratis boekje met campings in Nieuw-Zeeland. Heeft u deze niet ontvangen bij uw camperverhuurder dan kunt u deze alsnog bij een lokale I-site ophalen (voor meer informatie zie vragen hieronder).
Heeft u sterke voorkeur voor een bepaalde camping dan raden we wel aan een aantal dagen van te voren te bellen om de camping te reserveren. Zeker als u pas laat op de dag aankomt (hoe vroeger u ergens aankomt hoe groter de kans er is dat de camping van uw voorkeur volgeboekt is.
Reist u december/januari door Nieuw-Zeeland dan is het aan te raden altijd een aantal dagen van te voren een camping te reserveren
Indien u van te voren al op uw route campings wilt zoeken kunt u de volgende websites raadplegen:
http://www.top10.co.nz/
http://www.kiwiholidayparks.com

Er zijn veel campings in Australië en nieuw-Zeeland. Great Pacific Tavel adviseert haar reizigers om campgrounds niet vooraf vast te leggen, met uitzondering van misschien de eerste en de laatste campgroundovernachting op uw route.

Let op! Great Pacific Travel garandeert geen beschikbaarheid op campings en zeker in het hoogseizoen kan het voorkomen dat campings vol blijken te zijn in populaire gebieden.

Wij stellen u echter op basis van onze ervaring gerust dat het vinden van een geschikte campground minder moeilijk is dan vaak wel wordt beweerd.

Het advies om campings niet allemaal vooraf te reserveren geven wij aan al onze reizigers. Als u alle campings vooraf reserveert haalt u namelijk het gevoel van vrijheid van een campervakantie weg. Een voordeel van een campervakantie is juist om uw eigen route, tempo en campings te bepalen.

Wij adviseren dat paspoorten tot minimaal 6 maanden geldig moeten zijn na de geplande terugreisdatum naar het land van herkomst. (Dit ook in verband met eventuele overstappen in Aziatische steden waar uw paspoort langer geldig dient te zijn dan Australië of Nieuw-Zeeland).

Uw 1e voornaam, uw achternaam en geboortedatum volgens uw paspoort zijn nodig voor het reserveren van vliegtickets.

De namen op uw tickets moeten exact overeenkomen met de paspoortgegevens.

Het gebeurt nogal eens dat de meisjesnaam in het paspoort staat, terwijl de trouwnaam wordt doorgegeven aan GreatPacificTravel, dit is dus onjuist.

Let u er aub op dat enkel de paspoortnaam geldig is voor de douane en immigratie.

Als reiziger met de Nederlandse of Belgische nationaliteit, kunt u maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat u een visum hoeft aan te vragen. Wel moet u sinds 1 oktober 2019 in het bezit zijn van een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) voordat u Nieuw-Zeeland inreist. Het aanvragen van een NZeTA kan online of via de NZeTA-app (IOS en Android) en duurt zo’n tien minuten. De verwerking kan tot 72 uur duren, vraag de NZeTA daarom tijdig aan. Hier zijn kosten aan verbonden.
U kunt de aanvraag invullen op https://immigration.govt.nz/nzeta

GreatPacificTravel doet haar uiterste best om nauwkeurige informatie aan onze reizigers te verschaffen. Wij zijn echter afhankelijk van de Australische en Nieuw-Zeelandse authoriteiten vwb de nauwkeurigheid van de informatie welke door deze authoriteiten wordt verstrekt. Verder kunnen paspoort vereisten zonder aankondiging opeens door de authoriteiten worden veranderd. De reiziger blijft daarom zelf verantwoordelijkheid dragen voor het verzorgen van de correcte reisdocumenten voor vertrek naar Australië of Nieuw-Zeeland

Nederlandse en Belgische staatburgers die reizen naar Australië dienen een toeristenvisum te hebben. Reizigers die maximum 3 maanden in Australië verblijven komen in aanmerking voor een electronisch visum, het zogenaamde eVisitor, subclass 651. De aanvraag gaat eenvoudig online. Hier zijn kosten aan verbonden. Na betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen. U heeft de paspoortgevens nodig van het paspoort dat u meeneemt op reis.
U kunt de aanvraag invullen op https://www.australiaevisas.org/

GreatPacificTravel doet haar uiterste best om nauwkeurige informatie aan onze reizigers te verschaffen. Wij zijn echter afhankelijk van de Australische en Nieuw-Zeelandse authoriteiten vwb de nauwkeurigheid van de informatie welke door deze authoriteiten wordt verstrekt. Verder kunnen paspoort vereisten zonder aankondiging opeens door de authoriteiten worden veranderd. De reiziger blijft daarom zelf verantwoordelijkheid dragen voor het verzorgen van de correcte reisdocumenten voor vertrek naar Australië of Nieuw-Zeeland

GreatPacificTravel is een handelsnaam van GreatLakes-Travel BV.

Uiteraard is GreatLakes-Travel BV/GreatPacificTravel aangesloten bij de stichting Garantiefonds reisgelden.

 

GreatPacificTravel is een handelsnaam van GreatLakes-Travel BV.

Uiteraard is GreatLakes-Travel BV/GreatPacificTravel aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Als u voor de eerste keer de reisdocumenten travel APP op uw telefoon of tablet installeerd en voor de eerste keer inlogt heeft u een internet verbinding nodig.

Zodra u online bent worden alle documenten gesynchroniseerd met uw persoonelijk reis pagina.

Zodra u offline bent blijven uw reisdocumenten in de APP op uw telefoon beschikbaar, ook als u in de Outback van Australie bent. Dit geldt natuurlijk alleen zolang uw accu van uw telefoon niet leeg is.

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×