Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Klimaat Australië

De beste reistijd Australië wordt bepaald door het klimaat.

Temperatuur Australië

Klimaat Australië is verschillend per gebied. Ondanks dat Australië een eiland is komen er verschillende klimaat gebieden voor.

In het binnenland is er een woestijn klimaat wat erg droog is en waar het in de Australische zomer overdag zeer heet wordt terwijl de nachten erg koud zijn. De zomer in Australië valt in de maanden december tot en met februari.

In het noorden heerst er weer een compleet ander klimaat, in de Australische zomer is er sprake van een regenseizoen, terwijl er in de winter een droge periode is.

Aan de oostkust van Australië vindt je in het zuiden een gematigd klimaat en in het noorden een subtropisch tot tropische klimaat. Dit houd in dat je in het zuiden kunt vergelijk met de Franse west kust. In het zuiden bergen en een ruige kust met koele temperaturen en in het noorden met zandstranden en subtropische temperaturen met tropische regenwoud.

Het westen van Australië is de temperatuur vergelijkbaar met het noordelijk gedeelte van de oostkust, het is daar vaak subtropisch waar de temperatuur het hele jaar schommelt tussen de 20 en 30 graden Celsius. Dit is dus een aangename temperatuur voor het kustgebied. Zowel West Australië als Queensland zijn dus de aangewezen bestemmingen voor een strandvakantie.

In het zuiden heerst een gematigd zeeklimaat, dit houd in dat de temperaturen in de zomer niet erg hoog zijn. Tijdens de winter kan er in sommige gebieden zelfs geskied worden in de bergen.

In het uiterste zuiden ligt het eiland Tasmanië, het ligt zo’n 500 kilometer onder Melbourne. Daardoor is het er een stuk kouder dan in het gematigde zuiden, de temperatuur is er te vergelijken met het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In onze zomer periode is het daar winter en kun je sneeuw verwachten.

Beste reistijd Australië

De beste reistijd in het noorden van Australië is tijdens onze zomer periode omdat er tijdens het regenseizoen (december-februari) veel wegen afgesloten of onbegaanbaar zijn vanwege de regen.
In het droge seizoen zijn de wegen vaak hersteld en kun je goed reizen. In het noorden en in centraal Australië reist u door de Out Back, dit houdt in dat de wegen vaak niet geasfalteerd zijn en u gravel wegen gebruikt. Met een 4×4 aangedreven voertuig is het zelfs mogelijk om de weg te verlaten en het avontuur in de Out Back op te zoeken. Let hierbij wel op dat u goed voorbereid op reis gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ons team van Great Pacific Travel zal u hierover zo goed mogelijk adviseren.

In het Zuiden van Australië is de beste reistijd december tot februari , de temperaturen zijn dan te vergelijken met temperaturen aan de Middellandse zee. Meer naar het binnenland heb je hooglanden waar de temperatuur wat koeler dan in het laagland. Je ziet dan ook veel Australiërs op de erg hete dagen verkoeling zoeken in de bergen.
De temperatuur in het zuidelijke binnenland is vergelijkbaar met Frankrijk waar je dan ook erg veel wijngaarden zult vinden.

De meest populaire vakantie gebieden van Australië liggen aan de oostkust ten noorden van Sydney. de temperatuur is daar subtropisch, het gebied heet daar niet oor niets de Gold Coast of de Sunshine Coast. Ten zuiden van Sydney vind je een meer gematigde temperatuur waar voor actieve vakanties, skiën, wandelen in de bergen en surfen er geschikte temperatuur heerst. Ten noorden van Sydney zie je vaker de strand vakanties met het snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef als zeer populaire activiteit.

De beste reistijd voor Tasmanië is onze winter de temperatuur is dan aangenaam zoals onze Nederlandse zomer. De beste reistijd voor Tasmanië is dan ook de zomer periode van december tot februari. Tasmanië is een eiland en heeft daardoor overwegend een zeeklimaat, maar let op Tasmanië is 1,5 x Nederland van noord naar zuid ruim 500 km.

 

 

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×