Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Townsville

Proef de tropen in Townsville, North Queensland, de toegangspoort tot het hoge noorden van Queensland. De kuststad is een levendige mix van moderne architectuur en gerestaureerde historische gebouwen, bruisende terrasjes, restaurants, boetieks en eigenzinnige galerieën, die allemaal met elkaar verbonden zijn door een schaduwrijke, met parken omzoomde strandboulevard.

Een bezoek aan Townsville is niet compleet zonder een wandeling op The Strand, een 2,2 km lange, met cafés omzoomde boulevard met een gratis wateravonturentuin voor de kinderen.

Verken het Great Barrier Reef zonder nat te worden in het Reef HQ, ’s Werelds grootste levende koraalrifaquarium.
Slenter door de winkelstraten of lokale markten. Ga een hapje eten en neem in drankje in een van de café’s of bars in de Palmer en Flinders Street, of geniet van het uitzicht op het water vanuit een café op The Strand.
Voor een zonsondergang die u nooit zult vergeten, wandel naar de top van Castle Hill en bewonder het schitterende uitzicht.
Komt u vanuit het noorden naar Townsville bezoek dan de Wallaman Fall, ongeveel halverwege Crains en Townsville. Deze Wallaman waterval is de hoogste waterval van het zuidelijk halfrond.


©tourism Queensland


©tourism Queensland


©tourism Queensland

Met het Great Barrier Reef en Magnetic Island voor de deur is Townsville een prima plek om te gaan zeilen, zwemmen, snorkelen of duiken om al dit moois van dichterbij te ontdekken en ervan te genieten.

Raak niet in de war als u veel inwoners hoort praten over een bezoek aan “Maggie”, het is geen persoon, maar een stukje paradijs op slechts 20 minuten varen van Townsville, met 23 baaien en stranden, Magnetic Island. Huur een “topless car” en verken het eiland. Horseshoe Bay is de belangrijkste locatie voor watersporten op Magnetic Island en biedt tal van activiteiten. Langs de oevers van Horseshoe Bay kunt u jetski’s, kajaks of staande paddle boards huren. De baai biedt ook een geweldige zwemgelegenheid, evenals fantastische vis- en zeilmogelijkheden.
Als u op een andere manier het eiland wilt verkennen, overweeg dan een rit te paard van de bush naar het strand.

De andere dag kunt u een zeilen en duiken of snorkelen op het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is het grootste door levende organismen gemaakte bouwwerk ter wereld. Dit natuurfenomeen is zelfs langer dan de Chinese Muur.

In het Great Barrier Reef heerst een enorme biodiversiteit en leven duizenden dieren, zoals haaien, dolfijnen, schildpadden en walvissen. Het water aan dit deel van de kust van Queensland is enorm helder; het zicht is soms wel zestig meter. Duiken of snorkelen zijn de beste manieren om de kleurrijke koraalriffen te ontdekken.

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×