Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Sabbatical van 3 maanden onderbroken door Covid-2019

Wij, Dennis en Emma, hadden een sabbatical van 3 maanden opgenomen. Hiervan zouden wij beginnen met 7 weken touren door Australië en daarna 5 weken Thailand bewonderen.

Wij kennen GreatLakes Travel via onze ouders en hebben door de positieve ervaring van hen ook via deze organisatie geboekt. Het contact was persoonlijk en alles was snel en goed geregeld!
Vanwege de Corona omstandigheden hebben wij de reis helaas eerder moeten afbreken ergens aan het einde van onze zesde week in Australië. Gelukkig hadden we goede hulp van Theo (Australië expert van GreatLakes Travel), om ons in deze bizarre tijd te helpen aan een ticket naar huis.
Buiten dit wat onverwachte en jammere eind, hebben wij alsnog enorm genoten en een toptijd gehad:

We begonnen de eerste twee weken met de Great Ocean Road, startende vanaf Melbourne. Hier hebben we deze mooie stad bekeken, vrienden bezocht en onze Apollo camper opgehaald.
Bij Apollo zelf kregen we eerst een camper mee die niet helemaal in goede staat was, echter bij het constateren van de gebreken kregen we gelijk een nieuwe. Wel probeerden ze ons allerlei dingen aan te smeren zoals een tolkaart en extra verzekering van banden, ruiten en de onderkant (dit zat blijkbaar niet in het pakket inbegrepen #kleinelettertjes). De verzekering hebben we wel genomen omdat we geen risico wilden lopen maar de tolkaart niet, en deze hebben we ook nooit nodig gehad.

Daar gingen we dan, in onze camper de Great Ocean Road op. Wat was deze route super mooi! We hebben alle bezienswaardigheden wel gehad en ervan genoten. Soms waren we wel tot s’ avonds laat bezig en eindigden we in het donker. Hier moesten we dan wel erg rustig rijden want de night wildlife liet zich alweer snel zien, koala’s op de weg en kangaroos die plotseling overstaken.
Zorg als je eindigt in het donker altijd dat je al een camping hebt geboekt. Wij hebben gebruik gemaakt van WikiCamps, top app (ook voor dingen zoals gratis douche, tankstations etc.).
In het midden van de Great Ocean Road zijn we wat noordelijker gereden richting The Grampians, één van onze hoogtepunten! Super mooie natuur, hikes die je kan doen en heaps of wildlife! Op de camping liepen de emoes en kangaroos langs je camper. Dit hebben we overigens op meerdere plekken in Australië gehad.


The Great Ocean road eindigde voor ons in Adelaide waar we weer vrienden bezochten, de stad verkenden en een show van ‘The Fringe’ festival bezocht hebben. Leuke stad!
Inleveren van de camper ging snel en was binnen 2 minuten gedaan, dus op naar het vliegveld om naar Sydney te vliegen. In Sydney de camper opgehaald om zo richting Cairns te rijden, maar eerst nog drie dagen in Sydney verbleven. Deze drie dagen hebben we volop benut met gratis citytours, zelf wandelen, bezoek aan The Opera House (vergeet de lichtshow s’ avonds niet) en lekker eten. Via GreatLakes Travel hadden we ons hostel geboekt (op een leuke centrale plek) en een trip naar de Blue Mountains. Helaas hadden we deze dag alleen maar mist en konden we maar 3 meter ver kijken. Gelukkig hebben we dit zelf de eerste dag met onze camper goedgemaakt en zijn we opnieuw daarheen gereden. Zeker de moeite waard! Prachtige omgeving, mooie wandelingen en natuur.

Onderweg van Sydney naar Cairns hebben we meerdere hoogtepunten gehad. Naar Fraser Island hebben we een 3-daagse tour gedaan wat echt super was. Gezellige groep, leuke activiteiten, veel dingo’s spotten, slapen in een tentje in de duinen en veel relax momenten voor jezelf. We hebben alle groten steden aan de Oostkust bezocht, veel natuurgebieden meegepakt en bij de Whitsundays hebben we een 2-daagse tour gedaan op een zeilboot. Prachtig blauwe zee, witte stranden, relaxte sfeer, snorkelen en voor het eerst wezen suppen! s’ avonds bier drinken op het dek met continu haaien om de boot heen, heel bijzonder 🙂

Wij houden erg van alle wilde dieren en wilden deze dus ook graag allemaal zien. We zijn op zoek gegaan naar de Platypus (vogelbekdier) en lazen dat je deze bijzondere dieren in Eungella National Park goed kon spotten. Dit bleek gelukkig zo te zijn en we hebben lekker een tijdje bij het water gezeten om ze te aanschouwen. Vanuit Townsville hebben we Magnetic Island bezocht met het idee te gaan snorkelen en rock wallabies te spotten. Snorkelen ging helaas niet omdat het water heel troebel was door de heftige storm de dagen ervoor. Maar de rock wallabies hebben we zeker gespot. Ze waren super brutaal en we hadden ze helemaal voor onszelf. We hadden moeite om rustig te kunnen lunchen 🙂

De laatste week van de reis besloten we wat meer vaart te maken richting Cairns vanwege al het Corona nieuws. Vanaf hier hebben we ook Cape Tribulation en Daintree River bezocht. Cape Tribulation heeft een mooie route waar je veel wildlife kunt spotten zoals de cassowarry en de tree kangaroo. Helaas hebben we geen tree kangaroo gespot maar wel een cassowary met 2 kuikens, fantastisch! Bij Daintree hebben we een tour gedaan over de Daintree river. Hier zagen we veel krokodillen en deze konden we in alle rust bekijken zonder dat ze gevoerd worden wat je bij veel andere tours ziet. Heerlijk rustig in hun natuurlijke habitat.

De laatste dagen zaten we op een camping zo goed als in Cairns. Vanaf hier werden alle tickets die geboekt werden steeds geannuleerd vanwege Corona. Gelukkig was Theo van GreatLakes hard aan het werk voor ons, soms wel tot 03:00 uur s’ nachts om een ticket te regelen! Thanks Theo 🙂
Uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we een van de laatste vluchten terug naar NL kunnen nemen! Helaas hebben we de reis dus eerder moeten afbreken, maar wat hebben we genoten!

Nog snel enkele tips:
– Koop in de supermarkt een simkaartje voor internet en gebruik dit zeker voor je WikiCamps en het lezen van reviews van reizigers.
– Check goed je camper voor je vertrekt en maak een video van alle krassen en de staat van de camper.
– Plan alles ruim, alles kost uiteindelijk meer tijd, met name ook omdat de afstanden groot zijn.
– Wil je Whitsundays én Fraser Island bezoeken? Combineer dit voor een goedkopere prijs!
– Geniet van de natuur zoals deze is en respecteer alle wildlife

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×