Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Mount Cook NP Excursies

Excursies in Mount Cook NP

Het Aoraki-Mount Cook National Park is een van de spectaculairste parken van Nieuw-Zeeland. Het park omvat meer dan 70.000 ha. van de schitterende Southern Alps, ligt aan de westkust van het Zuidereiland en is genoemd naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Mount Cook wordt steeds vaker aangeduid als Aoraki. Dat is de Maori naam voor deze hoogste berg van het land, en betekent “de berg die de wolken pakt”. Daarom wordt ook het park sinds kort ook aangeduid met de dubbele naam Aoraki Mount Cook NP.

De eyecather van het park is natuurlijk Aoraki. De berg heeft drie pieken en met 3.764 meter is de High Peak de hoogste van het stel én van heel Australasia! In totaal zijn er 19 toppen die hoger zijn dan 3.000 m. Ruim een derde van het park is bedekt met gletsjers en eeuwige sneeuw.
Aardig om te weten is dat Sir Edmund Hillary hier trainde voordat hij als eerste mens de Mount Everest beklom.

Het parkt is ook het thuis voor bijzondere plant- en diersoorsten. Zoals de Mount Cook-lelie en de Nieuw-Zeelandse valk.
Het park is een Unesco World Heritage Area, samen met Westland NP en Fiordland NP.

Glacier Explorers Mount Cook

Deze excursie biedt u een verbazingwekkende ontmoeting met de Tasman Glacier en Mount Cook. Lees meer

Tasman Valley 4WD Tour

Ga mee op een 4WD avontuur door de Tasman Valley en Mount Cook National Park Lees meer

Monica & Tobi

Nieuw-Zeeland

We zijn al weer 2 weken terug en we hebben een super vakantie gehad. Alles klopte, prachtige parken, heerlijke reis. Dank voor alles!

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×