Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Er valt genoeg te beleven Down Under!

In de zomer van 2011 (winter in Australië) hebben we een rondreis door het land gemaakt. Het is een ontzettend mooi land, met veel verschillende landschappen. Hoogtepunten waren zeker wel onze driedaagse reis door het midden van Australië, langs o.a. Uluru (Ayers rock), het Wildlife Habitat in Port Douglas, de wegen waar je vierwiel-aandrijving voor nodig hebt en het snorkelen boven het Great Barrier Reef.

Ayers rock is natuurlijk erg bekend, maar als je er bent zie je toch pas hoe mooi de omgeving er is. Je ben midden in de woestijn, maar er is toch ook veel groen. Een stukje lopen langs Ayers rock is een echte aanrader. Wel even klimmen, maar dat is de moeite waard. Doordat we drie dagen met een groepje en een gids door het binnenland reisden, kreeg je veel te horen over het leven en de gewoontes van de Aboriginals.

Het Wildlife Habitat in Port Douglas is erg leuk, omdat je daar bijna alle denkbare Australische dieren kunt vinden. En ze lopen ook nog eens vrij rond! Toen we even uitrustten liep er bijvoorbeeld een enorme Emu voor ons langs. Even later stonden we midden op het pad opeens oog in oog met een kangoeroe. Er waren vele soorten kangoeroes en ook erg veel soorten vogels (uilen, papagaaien en nog vele anderen). Gelukkig maar dat de krokodillen wel achter een hek zaten.

Het Great Barrier Reef heeft indruk gemaakt, omdat het gewoon prachtig is. Je kunt er vissen vinden in alle denkbare kleuren, koraal in alle vormen en maten en de snorkel- en duikinstructeurs doken zo een paar reusachtige zeekomkommers op om vast te houden. Ook wel bijzonder was dat we opeens boven een haai zwommen! Het was heerlijk om een dag op en in zee door te brengen en als je dan onderweg ook nog eens een paar walvissen langs ziet zwemmen is helemaal af!

De vierwiel-aandrijving was ook een hoogtepunt, omdat het gewoon leuk is om door water te rijden J. Oppassen dat je niet over een krokodil rijdt!

Naast deze paar puntjes, waren er nog veel meer geweldige hoogtepunten. Er valt genoeg te beleven Down Under!

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×