Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

No Worries!

Het was een geweldige reis, alles klopte!!! Het was een prima afwisseling tussen de steden en de mooie natuur van Australië. Ook kwam het weerzien met onze dochter op het juiste moment. Eerst een paar dagen acclamatiseren in Sydney zorgde ervoor dat we niet meer zo vermoeid bij haar aankwamen.

Alle accomodaties waren meer dan prima, leuke verdeling tussen hotels, lodges en het B&B. Ook de vliegmaatschappij was heel goed, we zijn flink verwend door de stewardessen.

Na een lange maar goed verzorgde reis kwamen we aan in Sydney. Wat hadden ze ons verwend in het vliegtuig met aandacht, eten en drinken. ‘s Avonds nog gauw een drankje gedaan in de stad waar het druk en gezellig was. Het bleek Anzac day te zijn, Bevrijdingsdag, waardoor er veel mensen aan het feest vieren waren. In Sydney hebben we de tijd genomen om een beetje te wennen aan het Australische leven. Natuurlijk hebben we als een van de eerste dingen de Harbour Bridge en het Opera house bekeken. Wat is het bijzonder om dit met eigen ogen te mogen bekijken. Na een goede tip van jullie zijn we op de ferry gestapt naar Manly beach, een surfers paradijs. Het ontbrak natuurlijk aan de surfers maar wat wil je anders in de herfst. Maar het grote doel van de ferry-tocht was natuurlijk, Sydney vanaf het water bekijken.

Tijdens het verblijf in Sydney hebben wij een tour gedaan naar de “Blue Mountains”. ’s Morgens opgehaald bij het hotel en na een reis van anderhalf uur kwamen we voor het eerst in contact met de “KANGAROOS” . Tijdens het rijden heeft “Mel”onze reisleidster van alles verteld over Sydney, de regio en de “Blue Mountains”. In de ochtend hebben we allerlei Look-outs aangedaan, met de mogelijkheid om wat foto,s te kunnen maken. En natuurlijk hebben wij daar gretig gebruik van gemaakt. Enigste minpuntje:de Blue Mountains waren erg mooi, maar het was veel in de auto zitten. Dit was niet erg als er wat meer tijd voor een wandeling was geweest. (Commentaar Great Pacific Travel: We waarderen uw feedback over deze tour. Het is ons duidelijk dat indien mensen een impressie willen krijgen van de Blue Mountains dit een goede excursie is maar de nadruk ligt minder op het beleven van de prachtige natuur. Het advies is dan ook indien u genoeg tijd heeft met de auto zelf naar Blue Mountains te rijden en 1 overnachting hier te plannen. U kunt dan zelf het tempo bepalen & welke wandelingen u wilt maken. We hebben inmiddels ook een Aboriginal dagexcursie opgenomen in de Blue Mountains waarbij de nadruk ligt op Aboriginal cultuur & wandelen in de prachtige natuur van dit gebied. U ziet dan natuurlijk niet de highlights van het gebied maar u ziet een klein stukje heel gedetailleerd. Voor mensen die maar beperkt de tijd hebben is een dagexcursie langs de highlights wellicht toch de beste keuze. Informeer hierna bij het opvragen van een offerte we bieden u dan graag een aantal mogelijkheden zodat we voor u de meest geschikte excursie kunnen aanbieden).

Na een prettig verblijf zijn wij na 4 nachten op weg gegaan naar onze dochter in Melbourne. Dit was natuurlijk ons belangrijkste doel van heel deze vakantie. Het was heel fijn om bij haar te kunnen zijn en samen met haar een aantal dingen te kunnen bekijken.

Op maandag zijn we onze auto gaan halen, hier werden we heel goed en aardig geholpen, en kon onze reis naar “the great ocean road”beginnen

We hadden natuurlijk al veel gehoord over de “the great ocean road”maar dat het zo mooi was, hadden wij niet kunnen bedenken. In Apollo bay hadden wij een heerlijk hotel , midden tussen alle restaurantjes en winkeltjes. Het was nu heel rustig, zodat wij de eerste avond ontdekte dat we wel op tijd moesten gaan eten anders zouden de restaurants hun deuren sluiten. We zijn nog gauw doorgereden naar de Twelve Apostels want deze zouden adembenemend zijn bij zonsondergang. En niets was minder waar!!!

De volgende dag een bezoek gebracht aan de Top Tree walk en zijn we afgedaald naar de Triplet falls. Indrukwekkend mooi!!!

Op de terugweg naar het hotel hebben we nog even geprobeerd een bezoek te brengen aan het Ligthouse. Aan de weg erna toe zouden heel veel bomen staan waar we koala’s konden zien. Helaas was het te laat voor het Lighthouse en hadden de koala’s zich verstopt. Na heel goed zoeken, samen met een andere bezoeker, hebben we uiteindelijk heel hoog in de bomen onze eerste koala gespot.

En dan via de Twelve Apostels op weg naar het B&B in Narracoorte, een heel lief eigen huisje met alles erop en eraan. We waren helemaal verbaasd wat we aantroffen, een breakfast in de koelkast en een lieve eigenaresse die meteen kwam vragen of alles in orde was.

Via een mooie autorit naar de ferry voor de overtocht van Cape Jervis naar Kangaroo island waar we de eerste avond sliepen in het plaatsje Penneshaw omdat we niet meer verder konden rijden naar Het National Park “Flinders Chase”. Wij mochten namelijk ’s avonds niet meer autorijden van het autoverhuurbedrijf i.v.m. overstekende kangaroos en walibi’s (commentaar Great Pacific Travel: in zgn. afgelegen gebieden waar Kangaroo Island ondervalt mag je inderdaad vaak niet rijden met een huurauto tussen zonsondergang & zonsopgang. Daarom hebben we klanten van Diest geadviseerd om eerst 1 nacht bij Peneshaw te overnachten i.v.m, de late aankomsttijd van de ferry).

In Penneshaw hebben we ’s avonds een pinguin tour gedaan, privé omdat er geen andere deelnemers waren. In het donker met een zaklantaarn kleine blauwe dwergpinguïns bekeken die onderweg waren naar hun slaapplaats voor de nacht.

In het National Park sliepen we in een lodge met in onze voortuin walabi’s en possums. Het was er heel rustig zodat je ’s morgens wakker werd van de vogels. In het park hebben we een prachtige wandeling gemaakt vanuit het bezoekerscentrum en natuurlijk de grote bezienswaardigheden bezocht. Alle mooie plekken worden goed aangegeven vanuit de parkeerplaatsen, rechtstreeks en soms met een kleine wandeling. Heel bijzonder waren de “Remarkelble Rocks” en de “Admirals Arche”met de zeeleeuwen op de rotsen. Een bezoek aan het eiland is zeker de moeite waard.

Na 3 nachten gingen we op weg naar Adelaide, op tijd vertrokken om op tijd bij de ferry te zijn. In Adelaide hadden wij een geweldig mooi hotel met veel luxe en echt midden in het centrum. Om de hoek zaten alle restaurants, winkels en barretjes. Het was die dag heel lekker weer dus zijn we meteen op het terras gaan zitten met een lekker drankje. Na genoten te hebben van het zonnetje zijn we ons gaan oriënteren in de stad. Adelaide is een gezellige stad, niet groot maar wel met veel sfeer. Twee nachten hebben we doorgebracht in deze stad, daarna zijn door de Barossa valley naar Mildura gereden. Tijdens de autorit hebben we kennisgemaakt met het weidse van Australië. Wegen met zo af en toe een auto en zijwegen van gravel of zand.

Vanuit Mildura gingen op weg naar de “Grampians”waar we zouden slapen in een lodge. Midden in het dal lag het plaatsje Halls Gap, dit plaatsje is in januari flink getroffen door overstromingen. Er hingen foto,s waarop we konden zien hoe erg de situatie was geweest. Ook deze dag was de kwaliteit van het weer niet helemaal optimaal, heel mistig en dat was erg jammer. Je kunt veel zaken goed laten regelen maar het weer is nooit te voorspellen. We wilden de volgende dag wat rond gaan rijden maar we kregen in het bezoekerscentrum een folder mee die aangaf welke wegen open waren. Het bleek dat enkele wegen afgesloten doordat ze beschadigd waren en nog niet veilig genoeg waren voor het verkeer. Gelukkig hebben we toch de mooiste plekjes kunnen bekijken, al hebben wij wat meer kilometers gereden dan anders het geval zou zijn geweest.

Het is moeilijk aan te geven in woorden hoe geweldig onze vakantie is geweest. Het is een land met prachtige natuur, gezellige steden en ontzettend lieve attente relaxte mensen.

Dank jullie wel voor alle goede zorgen, tips en fijne verblijfplaatsen. Het heeft onze reis onvergetelijk gemaakt.

No worries,

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×