Gildestraat 1 Heerhugowaard +31 40-2618782

Subject: beloofde verslagje

Op 31 oktober vertrokken wij (echtpaar van middelbare leeftijd) voor 2 nachten naar Kuala Lumpur in het Impiana hotel, daarna vlucht naar Brisbane en hotel voor 2 nachten.Vervolgens met een motorvan van Apollo 4 weken toeren door Australië om daarna in Melbourne weer op het vliegtuig te stappen naar Denpasar en op Bali nog even na te genieten.

Op 9 december weer aankomst in Amsterdam.

Dit alles was tot in de puntjes geregeld, alle lof!

En je had helemaal gelijk toen je zei dat je niet teveel moet willen zien.

We hebben daarom- mede dankzij jouw hulp- de geplande binnenlandse vlucht ook gecanceld van Adelaid naar Melbourne, om de simpele reden dat we te weinig tijd hadden en anders hadden moeten jakkeren. Dat was zonde geweest!

Van Brisbane zijn we naar het noorden gereden langs de kust naar o.a. Bundaberg, Gladstone en Yeppoon. Leuke stadjes en dorpjes en vaak bijna verlaten stranden met een azuurblauwe zee- geweldig!

Ik had nog graag doorgereden naar Mackay, maar… daar heb je het weer… we moesten weer terug omdat we uiteindelijk in Melbourne zouden eindigen.

Al die tijd hadden we prachtig, warm weer- zo rond de 34 gr.

Via het “hinterland” weer naar beneden. Saai landschap afgewisseld met weer mooie stukken die bijna Schots aandeden.

Met de regelmaat hebben we “wild” gekampeerd.

Kwestie van van de gebaande paden af te gaan en de ogen goed de kost te geven.

We hebben natuurlijk té veel meegemaakt om hier allemaal te beschrijven: het oorverdovende geluid van cicaden ( indrukwekkend!) en de vele gekleurde geveltjes en mooie gebouwen met vele winkeltjes in Toowoomba,  het regenwoud in Lamington Park, Surfers Paradise en Bondi Beach in Sidney.

Daar de motorhome geparkeerd op een grote parkeerplaats uitkijkend over het strand van Bondi Beach met alle surfers die op zeerobben lijken die in het water drijven!

Daar hebben we de bus genomen. Deze rijdt o.a. langs alle toeristische plekjes- handig!

Voordeel is natuurlijk dat wij in een gunstige tijd daar waren en dus plek genoeg. Hoogzomer is alles stampvol!

Daarentegen was het qua temperatuur nogal fris.

In Melbourne een tocht gemaakt op een klein schip. Ontzettend leuk om te doen en de stad vanaf het water te bewonderen met z’n prachtige skyline.

Architectonisch interessant en zeer fotogeniek!

De laatste paar dagen in Bali waren heerlijk om bij te komen van alle indrukken. Je had een prachtig hotel geregeld- écht heel sfeervol- en de mensen daar hebben wij ervaren als warm, vriendelijk en bescheiden.

Toch even een paar opmerkingen- maar daar maak ik onmiddellijk de kanttekening bij dat dit  persoonlijke ervaringen zijn, en dit dus voor lang niet iedereen zal gelden:

– Het jaar hiervoor zijn wij in Nieuw- Zeeland geweest. Als wij het over mochten doen dan waren wij eerst naar Australië gegaan en daarná Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland vinden wij mooier en de mensen vriendelijker. Nu waren wij iedere keer aan het vergelijken, en dat is zonde.

– Misschien waren de Australiërs aan vakantie toe, maar de benadering was vaak niet heel vriendelijk. ( wederom: onze persoonlijke ervaring).

– jullie hadden weer gelijk: Apollo Camperverhuur rekent heel wat kosten terwijl wij een all-in pakket hadden. Bij inlevering hadden we netjes aangegeven waar er een

beschadiging zat en zei men dat het in het pakket zat. Thuisgekomen zagen wij dat er een behoorlijk bedrag was afgeschreven- o.a. aan administratiekosten(?!)

Apollo wordt het dus wat ons betreft niet meer. Ook hier een volkomen ongeïnteresseerdheid, en de informatie -wat het gebruik van de auto betreft- was nihil.

United in Nieuw-Zeeland hebben wij hele goede ervaringen mee, maar deze zit helaas niet in Australië.

Desondanks hebben wij beide de wens om nog veel meer te willen zien- er is nog zoveel moois!!

Nogmaals dank voor jullie prettige en persoonlijke benadering en de volgende reis naar Australië boeken wij zeer beslist weer bij Great Pacific Travel!

Hartelijke groet van

Wilt u ook een onvergetelijke reiservaring beleven, vraag uw droomreis aan!

We zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×